Álex Angulo
Álex Angulo
Fuenmayor

Mor l'actor basc Álex Angulo als 61 anys en un accident de trànsit a la Rioja

L'actor basc, que va treballar amb Álex de la Iglesia, Fernando Colomo i Almodóvar, entre altres, ha tingut un accident a Fuenmayor, a la Rioja

RedaccióActualitzat

Mor un dels secundaris de luxe del cinema espanyol. Álex Angulo ha perdut la vida en un accident de trànsit a Fuenmayor, a la Rioja.

Segons sembla, Angulo ha sortit de la via a l'autopista AP-68. L'accident ha passat cap a dos quarts de sis de la tarda.

Nascut a Erandio fa 61 anys, Angulo va treballar amb Álex de la Iglesia, Fernando Colomo i Pedro Almodóvar, entre altres, ha tingut un accident a Fuenmayor, a la Rioja.

Conegut pels seus papers a sèries com "Periodistas" i pel·lícules com "Zipi i Zape", Angulo havia estat nominat als Goya en tres ocasions.

El seu primer paper li va arribar de la mà d'Imanol Uribe. Va ser l'any 1981, a "La fuga de Segovia", i deu anys després va participar en el primer curtmetrage d'Álex de la Iglesia, "Mirindas asesinas". Tornaria a treballar amb De la Iglesia a les pel·lícules "Acción mutante", el 1992, "El día de la Bestia", el 1995, i "Muertos de risa", el 1999. El seu paper en aquests dos films li va valdre dues nominacions als premis Goya: una com a millor actor protagonista, i l'altra com a millor actor de repartiment.

El 2010 va rebre una tercera nominació als premis, pel seu paper a "El gran Vázquez". A finals dels 90 va interpretar el personatge de Blas Castellote, a la sèrie "Periodistas", que va durar quatre anys. Des d'aleshores no havia deixat de treballar i havia participat en sèries com "14 de abril. La República" i pel·lícules com "De tu ventana a la mía". El 2010 va rebre el premi "Zinemira" al Festival de Cinema de Sant Sebastià.  

El seu últim treball, "Justi&Cia", "opera prima" d'Ignacio Estaregui, s'estrenarà al mes de novembre

Anar al contingut