Duran, d'esquena, entra a la seu d'Unió.
Duran, d'esquena, entra a la seu d'Unió.
Barcelona

Duran fa un pas enrere i deixa en mans de Ramon Espadaler la secretaria general de CiU

El seu relleu serà Ramon Espadaler, conseller d'Interior i president del consell nacional d'Unió

RedaccióActualitzat

Josep Antoni Duran i Lleida deixa la direcció de Convergència i Unió. Duran ho ha comunicat a la cúpula d'Unió Democràtica de Catalunya, i posteriorment, a l'executiva de la federació.

El seu relleu serà Ramon Espadaler, conseller d'Interior i president del consell nacional d'Unió, una proposta ratificada, també, per la comissió executiva de la federació nacionalista. Duran i Lleida ho ha formalitzat amb una roda de premsa en què ha comparegut juntament amb Artur Mas, el mateix Espadaler i Xavier Trias.

Duran, que ha estat secretari general de la coalició durant tretze anys, seguirà, de moment, al capdavant d'Unió Democràtica i també com a portaveu del grup al Congrés de Madrid.  

Període de reflexió

Després de les eleccions europees, Duran va obrir un període de reflexió sobre la seva continuïtat com a secretari general de CiU, i ja va avançar que no prendria cap decisió sense acordar-ho primer amb Artur Mas.

En un primer moment, des de CDC es van qüestionar que pogués seguir sent el portaveu de la federació a Madrid, però la polèmica es va esvair després que el líder d'UDC refermés el seu compromís amb la consulta.

Anar al contingut