Tarda amb més sol que no pas núvols

Dimarts continuem amb un temps de calma gairebé absoluta. El domini del sol és aclaparador en una bona part del país. La calor serà moderada, i els núvols de tarda, poc actius. Dimecres, la tònica serà semblant, però amb més calor i més nuvolades.

Actualitzat

El temps es manté força estable aquest dimarts. Hi ha un cinturó d'altes pressions que s'estén des de les Açores cap a Escandinàvia, passant per Finisterre i les illes Britàniques. Aquesta barrera anticiclònica ens protegeix de possibles pertorbacions atlàntiques. La situació a les capes altes també és més estable, amb una retirada més clara de l'aire fred, que deixa sense aliment les nuvolades de tarda.

Assolellat i amb nuvolades de tarda

Amb aquestes condicions d'estabilitat, el matí ha estat de cel assolellat gairebé arreu. Fins i tot han acabat de marxar els núvols baixos del vessant nord del Pirineu.  La calor fa créixer nuvolades en punts de muntanya des del migdia.

A la tarda continuarà la dinàmica de núvols d'evolució en punts del Pirineu, Prepirineu, prelitoral i interior del nord-est. En aquest cas, sense el domini de l'aire fred en altura, no esperem ruixats. A última hora poden tornar alguns núvols baixos al vessant nord del Pirineu.

L'ambient serà calorós, però no tindrem excessos. Les mínimes han pujat una mica a la meitat nord, tret de la Vall d'Aran, i han baixat lleugerament cap al sud. Les màximes continuaran força contingudes. Els canvis més significatius els esperem al Pirineu de Lleida i a Andorra, amb pujada de les temperatures, i al sud de la Costa Daurada, on baixaran una mica per la desaparició del mestral i l'entrada de la marinada.

El mestral només ha bufat fins a primera hora del matí. La tramuntana es mantindrà intermitent però moderada a l'entorn del cap de Creus. De matinada s'ha disparat un cop de 106 km/h a Portbou.

El temps també serà tranquil i assolellat al País Valencià i al sud de les Balears. Hi haurà més núvols residuals i d'evolució a Mallorca i Menorca.

I els pròxims dies...

L'estiu recuperarà les seves constants vitals, amb un ambient força assolellat i una tendència d'ascens progressiu de les temperatures, sense arribar als extrems de la setmana passada. Dimecres serà un altre dia de sol, però amb més nuvolades de tarda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut