Barcelona

Barcelona aposta per la FP dual per donar feina als joves i tindrà 500 aprenents el curs vinent als serveis municipals

L'Ajuntament de Barcelona aposta per la FP dual per donar feina als joves

RedaccióActualitzat

L'aposta per millorar la inserció laboral dels joves amb la Formació Professional Dual arriba a l'Ajuntament de Barcelona. De fet, es tracta de recuperar la figura de l'aprenent a les empreses públiques o privades que gestionen serveis municipals.

Aquest curs hi haurà 500 alumnes que combinaran les aules els cicles mitjà i superior amb les pràctiques que faran a la gerència de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona, en tots els districtes, i en àrees com informàtica, mobilitat, atenció a les persones o parcs i jardins, entre altres serveis municipals. Aquests estudiants, que provenen d'11 instituts públics i privats, cursen estudis de 7 famílies de la formació professional.

Els alumnes faran, primer, 100 hores de pràctiques tradicionals i després 100 hores més, 4 diàries, amb contracte i remunerades. L'Ajuntament hi destinarà un milió i mig d'euros.

Barcelona fa aquesta ampliació de places després d'haver-se apuntat a l'FP dual aquest curs amb 60 places a les escoles bressol públiques de la ciutat. Com a mostra de suport a la filosofia global del projecte i com a prova pilot, en un dels concursos que faci aquest any, donarà punts que l'empresa ofereixi places d'FP dual. 

Aquesta modalitat de formació professional es va implantar a Catalunya fa dos cursos, amb 590 alumnes. Per al que ve, n'hi ha 3.527 previstos i la participació d'empreses com Seat, Nestlé o Bauhaus.

Èxit total de la primera promoció del grau mig tèxtil a Terrassa

Mentrestant, aquests dies s'ha formalitzat amb èxit la matriculació pel primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mig de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils que s'imparteix a l'Institut Terrassa. La primera promoció d'aquests graduats ja és al carrer, i l'èxit d'aquesta formació dual ha corregut amb el boca orella. La cap del departament tèxtil, Montserrat Favà, ha explicat: "Se'ls facilita que puguin estudiar, treballar i cobrar el seu sou, que per a ells és important. A més, ja estan cotitzant i engegant la seva vida laboral."

Una vintena d'alumnes de la primera promoció ha aconseguit contractes de formació i aprenentatge en diferents empreses tèxtils involucrades en la formació.

L'èxit del Grau Mig Tèxtil, que en només dos anys ja es considera consolidat, ha fet que, per al curs que ve, l'Institut Terrassa, en combinació amb la Universitat Politècnica de Catalunya, posi en marxa el grau superior de Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut