L'expresident de Gowex Jenaro García, a l'entrada de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
L'expresident de Gowex Jenaro García, a l'entrada de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
Madrid

El president de Gowex va pagar 300 euros a la seva dona de fer feines per fer-li de testaferro

Els presumptes testaferros de les societats del grup Gowex asseguren davant Pedraz que no eren conscients de desenvolupar aquesta funció

RedaccióActualitzat

Els presumptes testaferros de les societats del grup Gowex, la firma especialitzada en instal·lacions de wi-fi que va maquillar els seus comptes, han declarat que no eren conscients de desenvolupar aquesta funció. Entre els que han declarat davant el jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, hi ha la dona de fer feines de la casa del president de l'empresa de Wifi, Jenaro Garcia. Guadalupe Esmeralda Almeida ha explicat que va rebre 300 euros a canvi de figurar com a administradora de diverses empreses i que va ser la dona del president de Gowex qui li ho va proposar dient que "necessitem gent".

La dona de fer feina, també ha assenyalat a un altre dels imputats: el director financer de Gowex Francisco Martínez Marugán, que va preparar els contractes on figura com administradora de cinc empreses que suposadament contractaven els serveis wi-fi de la companyia: R.I. Tic Broker SL, CEI Netcom, Tic Broker Group i FM Twenty One Telecom Network SL. Després de firmar els documents i rebre els diners, la dona ha explicat que mai més en va saber res de tot plegat.

Els altres dos testaferros que han declarat davant Pedraz, Javier Martín Vaquero i Antonio Salmerón Campos, han confirmat que tampoc en sabien res del paper que exercien en l'entramat. Salmerón, amic de la infància del director financer de Gowex, ha explicat que tots dos van muntar dues empreses d'informàtica, Panel Consulting & Solutions SL i Line Informática SL, que no obtenien beneficis i estaven sense activitat, però que ara se n'ha assabentat que s'utilitzaven per altres finalitats.

Un relat similar ha explicat el tercer implicat, qui va conéixer a Martínez Marugán a la facultat i arran d'una trobada casual van reprendre el contacte i li va oferir feina a Gowex. Va firmar escriptures de deu empreses però, segons ha assegurat, va estar tres mesos fent fotocòpies i mai va arribar a cobrar res.

El jutge de l'Audiència Nacional creu que García va maquillar els resultats de Gowex a través de factures falses a una vintena d'empreses "pantalla" administrades per testaferros. Segons el jutge, Jenaro García hauria pogut cometre un delicte de falsejament de comptes, d'informació econòmica i financera i d'informació rellevant.

Hi havia un quart imputat citat a declarar, Juan Cañamero González, administrador de Seasuntel SL, que no hi ha anat. La policia ha explicat que es troba a l'estranger des de fa un any.

Anar al contingut