L'Hospitalet de Llobregat

Una desena de pacients de Bellvitge es neguen que els traslladin a una altra planta en senyal de protesta pel tancament de llits

Els pacients ingressats a les plantes de Cirurgia Cardíaca, Traumatologia i Neurologia de l'hospital es neguen que els traslladin a una altra planta en senyal de protesta, i el gerent respon que no traslladaran ningú contra la seva voluntat

RedaccióActualitzat

Un desena de pacients ingressats a l'Hospital de Bellvitge s'han negat que els traslladin a una altra planta del centre en senyal de protesta pel tancament de llits. La gerència parla de deu persones, mentre que segons els sindicats n'hi ha tretze. D'acord amb aquestes últimes fonts, es tracta de malalts ingressats en plantes que la direcció de l'hospital té previst tancar durant l'estiu. En concret, dels pacients que es resisteixen a deixar la seva habitació, set estan ingressats a la planta Neurologia des del dia 11; cinc a la de Cirurgia Cardíaca des de divendres i un únic pacient ingressat a la de Traumatologia, que des de la setmana passada es nega que el traslladin a una altra planta.

Precisament, aquest darrer pacient, Dani Sierra, de 18 anys, ha justificat la protesta: "Aguantaré en la meva postura precisament pel caos que es viu a Urgències, no hi ha dret que la gent hagi d'esperar dies per aconseguir un llit quan en aquesta planta totes estan buides". I ha afegit: "És la meva manera de protestar i d'actuar per evitar la privatització de la sanitat pública."

Els pacients ingressats protesten pel tancament de llits, segons els sindicats, que denuncien que, mentrestant, al servei d'Urgències, hi ha malalts en espera de llits lliures per poder ingressar. Fonts del sindicat d'infermeria SATSE han denunciat que a l'hospital de Bellvitge s'han tancat 200 llits i es preveu que aquest estiu se'n tanquin 200 més.

El delegat de SATSE, Ramon Montoya, ha explicat a Catalunya Informació que la protesta és una iniciativa dels mateixos malalts "que han escoltat les nostres reivindicacions, se senten propietaris del sistema sanitari i estan reclamant el no tancament de llits".

Mentrestant, fonts de la direcció de l'hospital parlen de "casos puntuals" de negatives a moure's i les veuen "com a conseqüències de l'acció dels sindicats". A més, han negat que forcin els pacients al trasllat a altres plantes, com han denunciat alguns dels malalts, i han assegurat que si no volen deixar els seus llits se'ls atén normalment on estan hospitalitzats. El gerent de l'hospital universitari, Alfredo García, ha afirmat a Catalunya Informació que "si trobem algun malalt que no vol traslladar-se, evidentment no l'obligarem".

García ha admès que han "convidat a abandonar la planta les persones que no són del servei, ni familiars dels ingressats" perquè "una situació d'estrès no és la més indicada per a la recuperació dels pacients". A més, ha remarcat que els malalts estan "controlats 24 hores al dia, set dies a la setmana" i que "tenen llibertat de moviments", per això ha negat que estiguin "atrinxerats". I, en contra del que han denunciat els pacients, ha desmentit que algú hagi estat més de 48 hores en una llitera als passadissos d'urgències o hagi trigat més de sis hores a ser traslladat de la sala d'operacions a planta per falta de zeladors.

El portaveu de la CGT a la junta de personal, Manel de los Riscos, ha lamentat que "els llits que es van quedant lliures es van bloquejant, de manera que no es produeixen nous ingressos". Els sindicats temen que el tancament de plantes previst per a l'estiu es mantingui indefinidament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut