Obama ha parlat de les sancions a Rússia en una roda de premsa, a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Obama ha parlat de les sancions a Rússia en una roda de premsa, a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Estats Units

Obama insta Rússia que utilitzi la seva "extraordinària influència" sobre els rebels per investigar l'avió estavellat a Ucraïna

El president dels EUA acusa els separatistes prorussos de l'est d'Ucraïna de "bloquejar" les investigacions del sinistre. Segons Obama, ara la pilota és a la teulada de Moscou

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat a Rússia que intercedeixi per investigar a fons el cas de l'avió MH17 abatut dijous. Després d'afirmar que és el mínim que pot fer el Kremlin davant la mort de 298 persones, Obama ha reclamat a Moscou que utilitzi la seva "extraordinària influència" sobre els separatistes, als quals "ha armat i donat suport" els últims mesos, i que s'allunyi de l'estratègia que ha utilitzat fins ara a la regió i en l'incident de l'avió estavellat, en concret. En aquest sentit, ha afegit que tant Rússia com el seu cap  d'Estat, Vladímir Putin, "en particular"- són "responsables directes" a l'hora d'exigir una investigació.

"Si Rússia continua violant la sobirania d'Ucraïna i donant suport als separatistes", s'"aïllarà encara més", ha advertit Obama, que considera que "ha arribat el moment" que Moscou canviï l'"estratègia" mantinguda en relació amb la crisi ucraïnesa. El mandatari nord-americà ha aprofitat el seu missatge per demanar un altre cop una resolució política del conflicte. "Encara crec que pot passar", ha manifestat.

Obama, a més, ha acusat els separatistes prorussos de l'est d'Ucraïna de "bloquejar" les investigacions pel sinistre. El president nord-americà, que ha comparegut a la Casa Blanca, ha assegurat: "La nostra prioritat immediata és recuperar tots els que hem perdut". Tot i això, al costat del duel i els "cors trencats", com ha declarat Obama, també hi ha cabuda per a la depuració de responsabilitats. "Hem d'assegurar-nos de conèixer la veritat", ha dit, en un discurs especialment crític amb els separatistes de l'est d'Ucraïna i amb Moscou. El president nord-americà ha reiterat el seu condol per les gairebé 300 víctimes del vol MH17.

 

Anar al contingut