Sant Joan Despí

Espadaler: "UDC decidirà al setembre què vota a la segona part de la pregunta"

El futur secretari general de CiU, Ramon Espadaler, afirma que amb CDC tenen un projecte compartit.

RedaccióActualitzat

En una entrevista al "Telenotícies vespre" de TV3, el secretari general de CiU "in pectore", Ramon Espadaler, ha confirmat que el relleu de Josep Antoni Duran Lleida respon estrictament a les raons que ha donat el mateix Duran aquest dilluns al matí: al fet que les circumstàncies han canviat i que hi ha altra gent preparada a UDC per comandar el partit.

Espadaler també parla d'un relleu generacional, però no ha volgut assenyalar el debat al voltant de la consulta com un dels elements que hagin empès Duran a prendre aquesta decisió. Espadaler ha defensat que Unió treballarà de totes totes perquè se celebri la consulta i, en aquest sentit, ha volgut aclarir que l'objectiu del 9-N és plenament compartit amb Convergència Democràtica.

El futur número dos de la federació ha recordat que el partit que presidirà ben aviat defensa la confederació d'estats com a model d'estat, i això fa que, indefectiblement, tothom a Unió estigui per votar "sí" a la primera part de la pregunta de la consulta del 9 de novembre, aquella que demana si l'elector "vol que Catalunya esdevingui un estat". Pel que fa a la segona part de la pregunta, la que demana si aquest estat ha de ser independent, Espadaler ha explicat que el mes de setembre el seu partit determinarà quin posicionament polític adopta i si es decanta per un "sí-sí" o per un "sí-no".

Aquest és el punt que, ara com ara, no es pot dir que es comparteixi amb CDC, cosa que no passa amb res més, segons Espadaler. L'actual conseller d'Interior ha deixat clar que amb Convergència tenen un horitzó polític compartit tant sobre la celebració de la consulta com sobre la recuperació econòmica del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut