Artur Mas durant la presentació d'un estudi de PricewaterhouseCoopers sobre l'economia catalana.
Mas vol que Rajoy sigui valent per arribar a una entesa amb Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas demana a Rajoy que assumeixi riscos per aconseguir l'entesa necessària amb Catalunya

El cap del govern diu que el procés sobiranista no s'està fent amb violència, però que tampoc es fa amb un diàleg amb l'Estat

RedaccióActualitzat

Un cop apuntada l'entrevista entre Mariano Rajoy i Artur Mas per a la setmana que ve, aquesta nit el president de la Generalitat ha reclamat al seu homòleg espanyol valentia per aconseguir enteses fermes i duradores: "Nosaltres, de riscos, n'assumim molts, però a l'altra banda també s'han d'assumir riscos, perquè, si no s'assumeixen riscos, és impossible, aleshores, que hi hagi el grau d'entesa necessari perquè això es faci com es fa a les democràcies consolidades."

Mas s'ha referit a l'exemple del Regne Unit amb el cas d'Escòcia: "Allà tenen un tema semblant. L'han canalitzat d'una manera diferent. És un tema, òbviament, de controvèrsia política, però perfectament controlada a través d'un procés democràtic, amb respecte a la voluntat popular expressada a les urnes, amb imaginació i capacitat d'assumir riscos per trobar solucions."

El president de la Generalitat afirma que el procés sobiranista es fa sense violència, però lamenta que no hi hagi diàleg amb l'Estat. En aquest sentit, Mas assegura que està "a l'expectativa" que l'Estat es presenti amb "contingut" a la reunió prevista per a la setmana que ve.

Artur Mas ho ha dit en la presentació d'un informe de la consultora PricewaterhouseCoopers titulat "Temes candents de l'economia catalana". Un acte en què s'ha demanat l'opinió a presidents i consellers delegats d'empreses catalanes com Abertis, Agbar, Catalana Occident i Banc Sabadell. Un 26% dels empresaris catalans es declaren a favor de la consulta, a l'hora que demanen diàleg i no preveuen una Catalunya independent. El document també analitza àmbits com la formació, el turisme, la fiscalitat o el procés sobiranista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut