Trasllat en ambulància del cos del propietari del "Sewol". (Foto: EFE)
Trasllat en ambulància del cos del propietari del "Sewol". (Foto: EFE)
Seül

Troben mort el propietari del ferri que va naufragar a Corea del Sud

L'home va fugir arran del sinistre, en què van morir més de 300 persones, i ara s'ha trobat el seu cos en un camp de pruners

RedaccióActualitzat

La policia de Corea del Sud ha confirmat aquest dimarts que el cadàver trobat el mes passat a la ciutat de Suncheon, al sud de Seül, és el del propietari del ferri "Sewol", en el naufragi del qual van morir més de 300 persones. Les forces policials el buscaven des del dia del naufragi, l'abril passat. Les autoritats havien mobilitzat milers d'agents per capturar l'empresari.

El cos del propietari del "Sewol", Yoo Byung Un, de 73 anys, el van trobar el 12 de juny en un camp de pruners de Suncheon en avançat estat de descomposició, tot i que no s'ha anunciat fins aquest dimarts, un cop identificat per les proves d'ADN que se li van fer. La policia, però, diu que ara hauran d'esperar altres anàlisis per determinar la data de la mort i també si es va tractar d'una mort accidental o d'un suïcidi.

L'empresari era el patriarca de la família que controlava la companyia marítima propietària del "Sewol". Després del naufragi, la policia va emetre una ordre de detenció contra ell, però l'home va fugir. La fiscalia, que considerava la seva companyia responsable del naufragi, l'acusava també de malversació de fons i suborn.

Anar al contingut