Els Mossos analitzant la droga intervinguda en un dels escorcolls.
Els Mossos analitzant la droga intervinguda en un dels escorcolls. (Foto: ACN)
Barcelona

17 detinguts d'una banda que adulterava cocaïna en un pis de Barcelona i la venia a tot l'Estat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 17 presumptes membres de l'organització, que venia la droga a tot l'Estat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 17 presumptes membres d'una organització criminal que tenia un laboratori en un pis a Barcelona per adulterar cocaïna. La droga provenia de l'Amèrica del Sud, principalment de Colòmbia, des d'on era o bé transportada per mules (persones que introdueixen la cocaïna per avió o vaixell) o bé enviada per paqueteria postal.

Les mules s'impregnaven la cocaïna en la roba i la dissolien en líquids per burlar els controls de seguretat. Un cop a Barcelona, al laboratori, els "cuiners" la tractaven amb productes químics i la retornaven al seu estat original. A més, com que la cocaïna arribava a Espanya amb un grau de puresa molt alt, la tallaven per augmentar els beneficis.

Un cop adulterada i tallada, la droga era distribuïda per tot l'Estat, especialment a Mallorca, on arribava mitjançant vehicles llogats a nom de tercers que la transportaven des de Barcelona en ferri.

Els Mossos han destacat el risc que comporta el tractament de la cocaïna en un pis enmig de la ciutat (normalment aquests tractaments els porten a terme allunyats de la població per passar desapercebuts), ja que les substàncies amb què treballen són molt inflamables, explosives, corrosives i tòxiques, i a més s'evaporen i es barregen en l'aire.

Dels disset detinguts com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i de pertinença a organització criminal, set han ingressat a la presó després de declarar davant el jutge i deu estan en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut