Dooley Wilson toca el piano per a Humphrey Bogart a "Casablanca".
Dooley Wilson toca el piano per a Humphrey Bogart a "Casablanca".
Nova York

El piano de la pel·lícula "Casablanca" sortirà a subhasta el mes de novembre a Nova York

L'instrument amb què Dooley Wilson, el pianista de "Casablanca", tocava "As time goes by" sortirà a subhasta el mes de novembre a Nova York

RedaccióActualitzat

"Torna-la a tocar, Sam". En una de les escenes més famoses de "Casablanca", el personatge d'Ingrid Bergman demana a Dooley Wilson, el pianista Sam del Rick's Café, que toqui una altra vegada "As time goes by". Aquest piano de color salmó que tocava Sam, un dels més cèlebres de la història del cinema, sortirà a subhasta el mes de novembre a la casa Bonhams de Nova York.

 

La casa de subhastes creu que pel piano es podria arribar a pagar un milió de dòlars, superant els 620.000 de quan es va vendre per última vegada. El piano es podrà comprar juntament amb 30 objectes més, com notes de rodatge, fotos autografiades de Humphrey Bogart i Ingrid Bergman o les portes del Rick's Café. Els objectes s'exposaran a Los Angeles a començaments de novembre i el dia 20 viatjaran a Nova York, on se subhastaran el dia 24.

"Casablanca", guanyadora de tres Oscars, està considerada una de les millors pel·lícules de la història. "Play it again, Sam" ("Torna-la a tocar, Sam"), ha passat a la història com una de les seves frases més conegudes, tot i que no es pronuncia en cap moment de la pel·lícula. Davant del piano, Bergman li diu a Wilson: "Play it once, Sam. For old times' sake" ("Toca-la una vegada, Sam. Per recordar els vells temps").

 

Anar al contingut