Marina Litvinenko, la viuda de l'exagent del KGB que va morir enverinat. (Foto: Reuters)
Marina Litvinenko, la viuda de l'exagent del KGB que va morir enverinat. (Foto: Reuters)
Londres

El govern britànic reobre la investigació sobre la mort de Litvinenko

L'exagent del KGB i opositor rus va morir fa vuit anys a Londres, enverinat amb poloni, un element químic radioactiu

RedaccióActualitzat

Londres ha anunciat aquest matí una nova investigació sobre la mort de l'exagent del KGB i opositor rus Aleksandr Litvinenko, en un tomb del govern de David Cameron, que fins ara s'hi havia oposat. La ministra d'Interior britànica, Theresa May, ha dit que esperen que aquesta investigació "aporti una mica de consol" a la viuda de Litvinenko. L'exespia rus va morir el 2006 en un hospital de Londres, víctima d'un enverinament amb poloni, un element químic radioactiuh.

La ministra ha anunciat la reobertura del cas per intentar aclarir si l'estat rus va estar implicat en aquest assassinat. Aleksandr Litvinenko, de 43 anys, va morir després d'empassar-se poloni quan estava prenent un te amb dos homes russos en un hotel de la capital britànica. La seva família manté que l'exagent treballava per al Servei d'Intel·ligència Britànic MI6 i que el van matar per ordre del Kremlin.

La nova investigació sobre aquest afer coincideix amb un increment de la tensió entre els països occidentals i la Rússia de Putin, arran de l'incident de l'avió de Malaysia Airlines abatut suposadament per un míssil en una zona d'Ucraïna controlada pels prorussos.

 

Anar al contingut