Xina

El tifó "Matmo" aterra a la província xinesa de Fujian

El tifó "Matmo" ha tocat terra a la província xinesa de Fujian, després de travessar l'illa de Taiwan. En aquell moment, el tifó tenia una força equivalent a la d'un huracà de categoria 1. En les últimes hores ha perdut força fins a convertir-se en tempesta tropical.

Actualitzat

El "Matmo" ja és una tempesta tropical. Aquesta matinada de dijous ha perdut la categoria de tifó, en anar perdent força després d'haver tocat terra a la Xina continental. El tifó va arribar a terra a la ciutat de Fuqing, a la província de Fujian, amb ràfegues de vent de fins a 108 km/h, segons el Centre Nacional de Meteorologia. Els forts vents i les pluges torrencials van assotar Fuzhou, la capital de la província, i també altres indrets, com Ningde, Quanzhou i Putian. 

A banda dels problemes generats pels aiguats a la capital, també s'han inundat cases i carreteres de la zona de Jinjiang. Al poble de Dafen, a prop de Putian, una esllavissada de terra ha caigut a sobre d'un grapat de cases. Més de cinquanta persones han estat evacuades. A la zona costanera, els forts vents han bolcat vaixells de pesca, entre ells un que pesava gairebé una tona, al port de Fengwei.  Més de 30.000 vaixells havien rebut l'ordre de tornar a port i més de 150.000 persones havien estat evacuades. 

Al llarg de les pròximes hores, la tempesta tropical es mourà en direcció nord-oest, cap a Jiangxi, i, després, cap al nord, on amb tota probabilitat afectarà les províncies d'Anhui, Shandong i Liaoning. Tot i que ha perdut força, la tempesta pot descarregar fins a 400 mm de pluja en alguns indrets, i pot generar indundacions i noves esllavissades de terra. 

Pas per Taiwan

El "Matmo" ha arribat a Fujian després de travessar l'illa de Taiwan, on va deixar registres extrems de gairebé 650 mm en 36 hores, i molts d'altres d'entre 400 i 600 mm, sobretot als comtats de Hualien i Yilan. El tifó va causar la mort d'una persona i va provocar diversos ferits. Les condicions meteorològiques adverses associades al tifó també es relacionen amb un tràgic accident aeri a l'aeroport de Magong, a l'illa de P'enghu, també coneguda com a Pescadores, situada a l'oest del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut