Tarda d'estiu ortodoxa amb un nou repunt de la calor

Dimecres és un altre dia típic d'estiu, amb moltes hores de sol i amb un nou augment de les temperatures en alguns indrets. No es preveu un gran enrenou a la tarda, tot i que les nuvolades d'evolució podrien deixar alguna gotellada al Pirineu.

Actualitzat

Pocs canvis en el temps de dimecres: les altes pressions barren el pas als fronts atlàntics. El sol escalfa de valent i el dia és d'estiu de veritat. Tot i això, hi ha una mica més d'aire fred a les capes altes atmosfèriques i això pot disparar algunes nuvolades de tarda.

Temps anticiclònic

Des de primera hora del dia hem tingut un domini aclaparador del sol. Ha sigut difícil veure algun núvol a casa nostra. A primera hora s'albiraven alguns de baixos des dels cims del Pirineu, mirant cap al nord, o també la zona del Delta de l'Ebre. Han estat anecdòtics. L'estat del cel comença a canviar a partir del migdia, quan la calor fa aparèixer les primeres nuvolades convectives.

A la tarda, la nuvolositat es desenvoluparà més al voltant de les muntanyes del nord i nord-est. No es poden descartar algunes gotellades al Pirineu a causa de l'augment de l'aire fred, però en tot cas serien alguns fenòmens dispersos, puntuals i molt minsos. De cara al vespre, arribaran núvols baixos al vessant nord del Pirineu de Lleida, i també alguns cap a la costa Central o Daurada.

Calor

La calor de juliol augmentarà, però no arribarà a situar-se en nivells caniculars. Les mínimes han pujat cap a l'oest i han baixat una mica a Tarragona. Les màximes també seran més altes, amb extrems al voltant dels 34 o 35 ºC. L'ascens de la temperatura es notarà a la costa per l'augment de la xafogor, més que no pas per l'escalada dels termòmetres. El dia estarà dominat per les marinades. La tramuntana del cap de Creus ha desaparegut des de primera hora del matí.

La tarda serà assolellada al País Valencià, tot i les nuvolades a la comarca dels Ports a Castelló. També hi haurà núvols d'evolució a Mallorca.

I els pròxims dies...

La tendència d'estiu ortodox pot trontollar de cara al tram final de la setmana. Dijous i divendres, la calor superficial pot pujar un pèl més, però també arribarà una mica més d'aire fred a les capes altes. La possibilitat de més ruixats i tempestes de tarda augmentarà, sobretot divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut