Un cop reflotat, el "Costa Concordia" el traslladen cap a Gènova. (Foto: EFE)
Un cop reflotat, el "Costa Concordia" el traslladen cap a Gènova. (Foto: EFE)
Giglio

El "Costa Concordia" surt cap a Gènova per ser desballestat

El vaixell que va naufragar fa dos anys i mig a l'illa de Giglio el porten cap a Gènova per ser desballestat

RedaccióActualitzat

El "Costa Concordia" ha començat aquest dimecres el seu últim viatge. La nau està sent traslladada cap a Gènova, on la desballestaran. El creuer va naufragar el 13 de gener del 2012 a l'illa de Giglio, a la costa de la Toscana, a Itàlia, amb el resultat de trenta-dos morts i seixanta-quatre ferits.

El vaixell ha sortit de l'illa per recórrer prop de 400 quilòmetres a una velocitat de 3,7 quilòmetres per hora. Primer s'han de controlat els sistemes hidràulics, i, cap al migdia, han començat les primeres maniobres per traslladar-lo, una operació en què participen catorze embarcacions, entre d'altres, una nau remolcadora espanyola.

El vaixell va ser reflotat la setmana passada i el seu trasllat estava programat per dilluns, però es va haver d'ajornar. Aquest dimecres, el "Costa Concordia" emprèn el rumb cap al desballestament acompanyat d'una flota i un equip d'experts que garantiran la seguretat del trajecte i vigilaran que no hi hagi cap fuita contaminant. Si tot va bé, s'espera que la nau arribarà diumenge al port de Gènova.

 


.

Anar al contingut