Els agents de la Guàrdia Civil vigilen la zona per on els immigrants han intentat entrar. (Foto: EFE)
Els agents de la Guàrdia Civil vigilen la zona per on els immigrants han intentat entrar. (Foto: EFE)
Melilla

Un miler d'immigrants fracassen en l'intent d'entrar a Melilla

Un gran desplegament policial vigila la zona per evitar que els subsaharians saltin la tanca

RedaccióActualitzat

Un miler d'immigrants subsaharians ha intentat sense èxit entrar a Melilla. Ha estat l'assalt més nombrós en aquesta frontera dels últims dos mesos, on la pressió migratòria no afluixa.

Tot ha començat cap a les quatre de la matinada quan unes mil persones s'han acostat corrent a la tanca. De seguida s'ha posat en marxa el dispositiu, tant de la policia marroquina com de l'espanyola, i els han pogut aturar. Una gran quantitat d'immigrants però, se n'ha anat a la zona nord de la frontera, tot i que tampoc han aconseguit el seu objectiu.

Uns 10.000 immigrants han intentat en aquests set primers mesos de l'any entrar a l'estat espanyol a través de la tanca fronterera de Melilla. En total hi ha hagut 23 intents d'entrada massiva. Prop de 2.000 subsaharians han aconseguit accedir a la ciutat autònoma, els últims l'1 de juliol, quan una vintena d'un centenar de persones va poder saltar la tanca. Aquests vint immigrants són els únics que han pogut superar la gran xarxa instal·lada a la zona. La Delegació del Govern a Melilla diu que aquesta xarxa s'ha convertit en un element "decisiu" per evitar les "vulneracions massives i a la força" per part dels subsaharians.

 

 

Anar al contingut