Washington

La intel·ligència nord-americana creu que els prorussos van abatre l'avió per error

Els serveis d'informació dels Estats Units no descarten que un grup d'insurgents s'equivoquessin perquè eren maldestres

RedaccióActualitzat

Abans de saber-se els resultats de les anàlisis sobre les caixes negres, la Casa Blanca ja ha afirmat que l'avió va caure abatut per un míssil disparat des d'una zona controlada pels insurgents prorussos. S'hauria pogut tractar també d'un error fatal de rebels maldestres, apunta la intel·ligència nord-americana. Diu que el míssil va sortir del territori controlat pels separatistes i no descarta que un grup de prorussos s'equivoquessin perquè estaven mal entrenats i eren incapaços d'operar amb solvència l'enginy de fabricació russa "Buk".

Els serveis d'informació dels Estats Units assenyalen que ja hi ha precedents semblants. Va ser el cas d'un caça soviètic que va abatre un aparell comercial coreà el 1983. Si la teoria de l'error prospera, les incògnites s'acumulen. Va ser un error presenciat pels russos?, i el més important: Qui va prémer el gallet?

Des de la intel·ligència nord-americana s'afirma que han arribat a aquestes conclusions per les converses interceptades entre diferents alts càrrecs dels separatistes, un cop verificades per les agències dels Estats Units. El govern de Barack Obama ha dit els últims dies que està convençut que el vol MH17 el van abatre amb un míssil SA-11 disparat des d'una posició rebel.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut