Imatge d'arxiu del Banc d'Espanya.
Imatge d'arxiu del Banc d'Espanya.
Madrid

El Banc d'Espanya millora les seves previsions de creixement per a aquest any i el vinent

L'economia espanyola ha crescut un 0,5% el segon trimestre de l'any, una dècima més que de gener a març

RedaccióActualitzat

El Banc d'Espanya ha millorat la seva previsió de creixement de l'economia espanyola i pronostica una alça del PIB de l'1,3% aquest any i del 2% el 2015. Respecte al butlletí econòmic del mes de març, aquestes noves projeccions estimen un creixement per a aquest any d'una dècima més i tres dècimes més per al 2015. L'entitat supervisora es mostra més optimista que el govern espanyol, que preveu un creixement del PIB de l'1,2% per aquest any.

Aquesta millora és conseqüència, segons el Banc d'Espanya, d'una evolució més favorable de l'activitat i l'ocupació i també respon a l'impacte positiu que augura que tindrà la reforma fiscal, a més de la prolongació de la normalització de les condicions en els mercats financers i la reducció de la incertesa.

Creixement del 0,5% en el segon trimestre

El Banc d'Espanya també ha fet públic que l'economia espanyola ha crescut un 0,5% el segon trimestre de l'any, una dècima més que de gener a març. Aquest repunt de l'activitat s'explica sobretot pel consum de les famílies i la inversió de les empreses, que s'ha enfortit entre abril i juny, prolongant així una pauta que es va iniciar a mitjans de l'any passat.

En termes interanuals, és a dir, des del segon trimestre de l'any passat, el PIB ha augmentat un 1,1%.

Anar al contingut