Els treballadaors es concentren a la porta de la fàbrica.
Els treballadors demanen a Artur Mas que s'oposi al "xantatge" de l'empresa. (Foto: ACN)
Santa Perpètua de Mogoda

La primera jornada de vaga a la planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda té un seguiment del 100%

Els treballadors protesten contra l'ERO que preveu deixar sense feina 193 empleats de la fàbrica

RedaccióActualitzat

La vaga convocada pels treballadors de la planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda amb motiu de l'ERO que va presentar l'empresa té un seguiment del 100% en la primera de les quatre jornades previstes.

Els treballadors s'han concentrat aquest dimecres al matí davant la porta de la fàbrica per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació que podria deixar sense feina 193 empleats dels gairebé 600 que té la planta.

L'empresa justifica l'ERO dient que no hi ha prou càrrega productiva per mantenir tots els llocs de treball actuals, però els treballadors ho neguen. Segons el president del comitè d'empresa d'aquesta planta, Gabriel Moreno, aquests acomiadaments previstos són fruit d'una "decisió política". Moreno acusa la multinacional de no donar càrrega de treball premeditadament, per poder justificar l'ERO.

La primera jornada de vaga va començar a dos quarts d'onze de la nit d'aquest dimarts i acabarà a la mateixa hora d'aquest dimecres. Els tres dies restants de vaga seran el 29, 30 i 31 de juliol, abans que finalitzi el període de consultes. Fins llavors hi ha convocades tres reunions per trobar una solució al conflicte.

Moreno ha alertat que els acomiadaments previstos en aquest ERO posen "en greu perill" el futur industrial de la planta, i s'ha remès a dos anys enrere, quan ja es va aplicar un ERO i es van haver de contractar novament treballadors per poder donar sortida a la càrrega productiva.

"La dinàmica dels acomiadaments s'ha de trencar perquè, si no, ens trobarem que quan vingui la feina no tindrem capacitat productiva ni podrem donar la qualitat i les condicions que requereix la indústria ferroviària", ha declarat Moreno.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, s'ha acostat a la fàbrica i ha explicat que aquest és "un conflicte del futur industrial" de Catalunya en un sector, el ferroviari, que és "estratègic". Per aquesta raó, ha dit, "el govern no pot mirar cap a un altre costat, i s'ha de posar al costat dels treballadors".

Anar al contingut