Barcelona

Pau Duran retira la candidatura i demana que s'anul·lin les eleccions a l'Orfeó Català

Socis de l'Orfeó acusa l'actual junta, que està en funcions, d'haver comès ingerències a favor de la candidatura de Mariona Carulla.

RedaccióActualitzat

Les eleccions aquest dijous a l'Orfeó Català, l'associació que regeix el Palau de la Música Catalana de Barcelona, han fet un gir inesperat. La candidatura opositora Socis de l'Orfeó, liderada per Pau Duran, s'ha retirat i ha demanat l'anul·lació del procés electoral dels comicis per triar la presidència de la institució. Duran denuncia ingerències de la Fundació Orfeó Català a favor de la candidatura de Mariona Carulla.

La mesa electoral ha descartat d'invalidar el procés, ha negat cap tracte de favor i ha demanat a Duran que reconsideri la seva decisió. Té temps fins aquest dijous a la tarda, moment en què es faran les votacions.

El detonant per demanar l'anul·lació dels comicis ha estat, segons Duran, haver llegit a la pàgina web de la Fundació Orfeó Català un comunicat de resposta a unes acusacions seves sobre els comptes de la institució presentades al Registre de la Generalitat. Duran considera aquest fet una ingerència perquè l'actual junta està en funcions i no pot intervenir en el procés.

La candidatura de Duran manifesta en un escrit que en els últims dies ha constatat "una clara parcialitat de la mesa a favor de l'altra candidatura" i alerta que els comicis no es converteixin en una "farsa electoral per perpetuar el mandat" de Carulla. Fa quatre anys, Carulla va guanyar les eleccions a la presidència de l'Orfeó, un càrrec que ja havia ocupat interinament des de la dimissió de Fèlix Millet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut