Tarda de sol i calor, però amb més tronades

Dijous, la inèrcia estiuenca dels últims dies continua, però amb alguns canvis: fa sol, però també hi haurà més risc de tronades al Pirineu, Prepirineu i nord-est del país. Divendres, les tempestes afectaran l'extrem nord amb més intensitat.

Actualitzat

El temps de dijous és molt similar al de dimecres: marcat per les altes pressions que imperen des del Mediterrani fins a Escandinàvia. El domini anticiclònic serà matisat per la baixada tèrmica de l'interior peninsular i per l'entrada d'una mica d'aire fred a les capes altes atmosfèriques. El sol i la calor conviuran amb més tronades de tarda.

Sol, però amb més nuvolades

La dinàmica matinal ha sigut calcada a la dels últims dies: sol amb alguns núvols baixos a la Vall d'Aran i també amb algun banc de núvols a la Costa Daurada i al voltant dels Ports a primera hora. A partir de mig matí, primeres nuvolades de calor.

A la tarda, el sol serà el protagonista a la major part del territori. Les excepcions, un dia més, les trobarem en punts de muntanya: al Pirineu, el Prepirineu, la Prelitoral i zones del quadrant nord-est. El risc d'alguns ruixats o tempestes serà més gran a l'extrem nord, sobretot al Ripollès i voltants. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja. El dia acabarà amb cel més variable en aquests sectors. També poden arribar alguns núvols baixos al litoral al final del dia.

Un punt més de calor en alguns indrets

La calor encara es farà més evident en alguns punts de la meitat oest de Catalunya, mentre que els termòmetres es mantindran al Pirineu, la costa i zones d'interior de la meitat oriental del país. Els extrems rondaran els 35 o 36 ºC en punts de ponent. Les mínimes han pujat entre un i tres graus gairebé a tot arreu.

Al País Valencià, risc d'algun ruixat o tempesta en zones de muntanya de València i Castelló. També hi haurà núvols d'evolució a Mallorca i a Menorca, però sense tempestes, i alguns núvols mitjans cap a les Pitiüses. La calor s'accentuarà a les Illes, amb màximes que tocaran els 35 o 36 ºC.

I els pròxims dies...

Divendres no hi haurà grans canvis a la superfície, però arribarà més aire fred en altura. Això implicarà més activitat tempestuosa a la tarda al nord del país: els ruixats seran més intensos i abundants. Dissabte i diumenge, l'aire fred es retirarà i tornarem a una situació de més calma, amb més núvols i ruixats residuals dissabte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut