Denzel Washington durant la cerimònia dels Oscars.
Denzel Washington presentarà el seu últim film, "El protector", al Festival de Sant Sebastià. (Foto: Reuters)
Sant Sebastià

L'actor Denzel Washington rebrà el Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

L'actor, que rebrà el guardó per la seva trajectòria, inaugurarà el festival el 19 de setembre amb el "thriller" d'acció "El protector"

RedaccióActualitzat

El protagonista de films com "Training Day" o "Malcom X", Denzel Washington, rebrà el Premi Donostia del Festival de Sant Sebastià, en reconeixement a la seva trajectòria. L'actor, guanyador de dos Oscars, es convertirà en el primer actor negre que recollirà aquest guardó.

Denzel Washington també inaugurarà el festival el 19 de setembre amb el "thriller" d'acció "El protector", que participarà a la secció oficial a competició. En aquesta pel·lícula Washington interpreta un antic agent de la CIA que ajuda una jove en mans de la màfia russa. Dirigida per Antoine Fuqua, autor de "Trainning Day", "El protector" és l'adaptació cinematogràfica de la sèrie de televisió "El justiciero", dels anys 80.

Washington, que ha participat en pel·lícules com "Temps de glòria", "Philadelphia" o "American Gangster", se suma així a la llarga llista d'actors que han rebut el Premi Donostia, com ara Sean Penn, Robert de Niro, Anthony Hopkins o Gregory Peck. El Festival de Sant Sebastià anunciarà demà dijous els títols espanyols que es veuran a la 62a edició del certamen.

Anar al contingut