Mas i Rajoy, en la foto de família del Fòrum Econòmic del Mediterrai Occidental. (Foto: ACN)
Mas i Rajoy, en la foto de família del Fòrum Econòmic del Mediterrai Occidental. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas demanarà a Rajoy "respecte" per les lleis catalanes en referència a la llei de consultes

El president de la Generalitat ha explicat que preguntarà al cap de l'executiu espanyol sobre el nou model de finançament

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que afronta amb "el millor dels esperits" la reunió de dimecres de la setmana que ve, dia 30, amb Rajoy. En resposta a la presidenta del PPC durant la sessió de control al Parlament, Mas ha explicat que preguntarà al cap de l'executiu espanyol sobre el nou model de finançament i li demanarà que "no impugni lleis catalanes", en referència -sense citar-la- a la llei de consultes.

A més, el president de la Generalitat també li reclamarà que "compleixi les lleis espanyoles" com la de finançament autonòmic i la llei d'estabilitat pressupostària, per tal de no imposar a les autonomies un dèficit que, segons Mas, no els correspon.

A banda de la consulta sobiranista, que de ben segur marcarà la trobada, Mas ha explicat que espera "poder fer propostes concretes" i desitja rebre "amb gran interès i delit, respostes i propostes concretes de l'altre costat".

Anar al contingut