Pere Font, aquest dimecres, a l'Ajuntament de Torredembarra.
Pere Font (CiU) deixarà l'alcaldia per permetre un govern de concentració. (Foto: ACN)
Torredembarra

Torredembarra està enllestint un govern de concentració sense els regidors de CiU imputats

L'alcalde, Pere Font, dimitirà per permetre un executiu amb la majoria dels grups municipals

RedaccióActualitzat

Principi d'acord a Torredembarra per tenir un nou govern de consens la setmana que ve. CiU, PSC, PP i ERC estan enllestint un document de mínims, obert a la resta de grups municipals. Una de les condicions de l'acord és que cap dels sis regidors imputats formi part del nou executiu.

El document torna a proposar com a alcalde Enric Grangel, del PSC. L'alcalde actual, el convergent Pere Font, ha presidit aquest dimecres el que, molt probablement, serà el seu únic plenari. Font ha reconegut que no ha estat capaç de formar govern i que les pressions polítiques i familiars el portaran a presentar la dimissió els pròxims dies. Segons ell, ara la prioritat és donar estabilitat al municipi.

Hi ha sis regidors i l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, imputats per un possible delicte contra l'administració pública. Divendres passat, Masagué va trencar el seu silenci per assegurar que "mai no he actuat en perjudici de Torredembarra". L'exalcalde, que està en llibertat amb càrrecs, va emetre un comunicat en què insistia en la seva innocència i es disculpava pels fets que, deia, han malmès la imatge de la població.

Aquest dimecres, el ple i el secretari municipal han recuperat les competències, delegades a la Junta de Govern Local.

Anar al contingut