Taiwan

Almenys 47 morts i onze ferits en estavellar-se un avió durant l'aterratge a Taiwan

El mal temps derivat del pas del tifó "Matmo" s'apunta com la causa més probable de l'accident, que s'ha produït a l'illa de Pescadores.

RedaccióActualitzat

Accident aeri a Taiwan. Un avió de la companyia TransAsia s'ha estavellat a l'aeroport de Magong, a l'illa de P'enghu, també coneguda com a Pescadores, a l'oest del país. Les autoritats taiwaneses han informat que han mort 47 persones i onze han resultat ferides en estavellar-se l'aparell quan practicava la maniobra d'aproximació i aterratge i després d'un intent fallit de tocar terra, suposadament a causa del mal temps. En un altre moment s'ha parlat de 51 morts.

Es tracta d'un vol interior amb un avió bimotor ATR 72, que s'havia enlairat dues hores abans a l'aeroport de Kaohsiung, amb 54 passatgers i quatre tripulants a bord. Entre els ocupants hi havia dos francesos, un dels quals hauria sobreviscut, segons el govern taiwanès. No s'ha informat de la nacionalitat de la resta del passatge. 

El vol ha sortit amb més d'una hora de retard per les males condicions meteorològiques derivades del tifó "Matmo", que ha causat dos morts i desenes de ferits a Taiwan, on ha arribat amb vents de més de cent quilòmetres per hora. El sinistre s'ha produït a les set del vespre, hora local.

L'aparell ha demanat permís per volar en cercles abans d'intentar aterrar a Magong, i ha estat en aquest procés que ha perdut contacte amb terra, segons han informat les autoritats d'aviació de Taiwan. Les mateixes fonts han indicat que, a l'hora de l'accident, les condicions meteorològiques entraven dins dels paràmetres en què està permès l'aterratge.

En toca terra, l'aparell ha anat a parar a una zona amb edificis residencials. Els bombers han explicat que no hi havia ningú als edificis, però l'avió s'ha encès i quatre habitants de l'illa han quedat ferits.

El president de TransAsia, Chooi Yee-choong, ha demanat perdó: "Demanem les més sentides disculpes a tothom per aquest fet tan desafortunat", ha dit. De moment, s'ha localitzat una caixa negra de l'avió.

Fonts aèries asseguren que l'avió sinistrat feia 14 anys que estava en funcionament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut