Kíev

Ucraïna acusa Rússia d'abatre dos caces seus a la regió de Donetsk

Tot i que els rebels prorussos s'han atribuït els fets, el govern ucraïnès manté que els míssils han sortit de territori rus

RedaccióActualitzat

Ucraïna ha acusat Rússia d'estar al darrere de l'atac a dos caces seus a la regió de Donetsk, la mateixa on va ser atacat l'avió de Malaysia Airlines. El govern de Kíev ha assegurat que, tot i que els rebels prorussos s'han atribuït els fets, els míssils que han fet caure els caces han sortit de territori de la Federacio Russa.

"Els nostres dos avions SU-25 han rebut l'impacte quan volaven a una alçada de 5.200 metres. Segons les dades preliminars, el llançament dels míssils s'ha fet des de territori de la Federació Russa", ha afirmat el portaveu del Consell de Seguretat i Defensa ucraïnès, Andrei Lisenko.

L'executiu d'Ucraïna no ha informat de quin és l'estat dels pilots, tot i que se suposa que han saltat de l'aparell en paracaigudes i han anat a parar a la zona controlada pels milicians separatistes. Els fets han passat a una vintena de quilòmetres d'on va caure l'aparell malaisi.

Aquests fets han coincidit amb l'arribada a Holanda dels cossos de les víctimes de l'MH17.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut