Reus

El jutge del "cas Innova" exigeix una fiança d'1,5 milions a l'expresident de l'ICS Josep Prat

El jutge ha fixat la mateixa quantitat per a l'arquitecte que va participar en el projecte i imputa també l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 3 de Reus ha aixecat el secret de sumari de la part del "cas Innova" que correspon al projecte de construcció de l'Hospital de Reus. El jutge ha fixat una fiança d'1,5 milions d'euros per a dos dels imputats. Són Josep Prat, exdirector general d'Innova i de l'ICS, i Jorge Batesteza, l'arquitecte que va participar en el projecte. Els avisa que, si no la paguen, "procedirà a l'embargament dels seus béns". 

Prat, com a director general d'Innova, va signar tres contractes amb Batesteza, com a arquitecte, perquè assessorés tècnicament la redacció del projecte, el control de les obres i la posterior equipació del nou Hospital de Reus. El jutge veu indicis que va ser una concessió fraudulenta amb "una omissió total i absoluta del procediment legalment establert" per a l'adjudicació.

També s'imputa l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i Ester Ventura, exresponsable econòmica d'Innova i dona del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Concretament, els imputa els presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, blanqueig de capitals, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes per funcionari públic.

En l'escrit, el jutge qualifica la tramitació del cas d'"esquizofrènia contractual" i afirma que en la gestió d'Innova dins de l'Ajuntament de Reus no només hi havia una falta total de control dels diners, sinó que, precisament, el model estava pensat per esquivar els controls.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut