Santiago de Compostel·la

El maquinista del tren de Santiago demana perdó a les víctimes un any després de l'accident

El conductor del tren que va descarrilar fa un any a Santiago de Compostel·la escriu una carta en què diu que se sent responsable d'haver trencat moltes vides, somnis i esperances. Francisco José Garzón afirma que sent "molta pena i dolor" i assegura que des d'aquell 24 de juliol està destrossat. L'accident va causar 79 morts.

RedaccióActualitzat

"Només em surt demanar perdó", afirma Francisco José Garzón Amo, el maquinista del tren que avui fa un any va descarrilar a Santiago de Compostel·la, i on van morir 79 persones. El conductor del tren escriu una carta a les víctimes de l'accident en el llibre "El peor día de Galicia. Tragedia en Angrois", que aquest dijous distribueix "La Voz de Galicia". Francisco José Garzón afirma que sent "molta pena i dolor" i assegura que des d'aquell 24 de juliol està destrossat per les conseqüències de l'accident.

El maquinista, que va tenir ferides lleus, deixa clar en la carta que no vol justificar res, que les víctimes són les persones que amb tota confiança van pujar a un tren que els havia de portar sans i estalvis als seus destins. Diu que té sempre present que "moltes vides, molts somnis i esperances, es van quedar a les vies" aquella tarda. Garzón explica que voldria alleujar d'alguna manera el dolor de les víctimes, però que ara creu que només els ha de dir una paraula: perdó.

El dia d'aquell fatídic descarrilament, el maquinista, amb sang a la cara, no parava de dir: "L'he pifiada. Em vull morir". Aquesta frase apareix a les converses que van mantenir el conductor del tren i la sala. En aquestes converses, Francisco José Garzón Amo també va reconèixer, just després de descarrilar, que circulava a 190 km/h en una zona on la velocitat màxima permesa és de 80.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut