Òscar Cadiach en una de les seves expedicions a la muntanya
Alpinisme

Òscar Cadiach no pot coronar el Broad Peak i ajorna el seu repte de completar els 14 vuit mil del món

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, de 62 anys, no ha pogut aconseguir, de moment, el cim del Broad Peak. Cadiach s'ha quedat a l'avantcim, a 8.025 metres, i per les condicions meteorològiques ha decidit abandonar i baixar al camp base amb la resta de l'expedició.

Actualitzat

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, de 62 anys, no ha pogut aconseguir, de moment, el cim del Broad Peak. Cadiach s'ha quedat a l'avantcim, a 8.025 metres, i per les condicions meteorològiques ha decidit abandonar i baixar al camp base amb la resta de l'expedició.

Cadiach ha atacat el cim acompanyat d'Oriol Ribas, la metge Anna Pujol, i Jean-Marc Flores. Dos dels membres de l'expedició, Xavi Santos i Carlos Garranzo, han desistit d'intentar fer el cim. Només Oriol Ribas ha volgut continuar per intentar finalment el cim principal.

Cadiach no ha pogut completar, de moment, una aventura que va començar fa 30 anys, quan al 1984 va fer el seu primer 8.000, el Nanga Parbat. Cadiach va ser el primer català de pujar a l'Everest, en la històrica ascensió de l'agost del 1985, i es convertiria també en el 16è alpinista que haurà completat els 14 vuit mil sense utilitzar oxigen.. El Broad Peak, l'últim que li queda, té 8.047 metres i és a la serralada del Karakorum, al Pakistan. L'aventura va començar fa trenta anys, quan, el 1984 va fer el seu primer 8.000, el Nanga Parbat. Cadiach va ser, a més, el primer català que va pujar a l'Everest, a l'agost del 1985.

Un cop baixi al camp base, i en funció del seu estat físic i de les previsions meteorològiques, podria abordar en els pròxims dies un nou atac al cim.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut