Mathieu, jugador del F. C. Barcelona
Mathieu, objecte d'insults a la Wikipedia.
Barça

Mathieu, insultat a la seva pàgina de la Wikipedia poc després de fitxar pel Barça

El nou fitxatge del Barça, Jérémy Mathieu, va ser insultat dimecres a la tarda per un usuari anònim en la pàgina del mateix jugador a la Wikipedia. El responsable dels fets va canviar algunes de les dades personals del jugador per algunes amb un caire ofensiu i bromista. Mathieu no va ser l'únic que va rebre estopa ja que el mateix Zubizarreta va acabar rebent.

Actualitzat

El nou fitxatge del Barça, Jeremy Mathieu, va ser insultat dimecres a la tarda per un usuari anònim a la pàgina de la Wikipedia del mateix jugador. El responsable dels fets va canviar algunes de les dades personals del jugador per unes altres amb un caire ofensiu i bromista. Mathieu no va ser l'únic que va rebre estopa, ja que també n'hi va haver per a Zubizarreta. Les modificacions van començar per canviar-li el nom, que apareixia de diferents maneres dins el text. Un d'aquests noms era el de "Jeremy Mathieu Zubizarreta".

També es va modificar la data de naixement del jugador. Segons la modificació, tenia 230 anys, ja que hauria nascut " el 29 d'octubre de 1783, a la Masia, Catalunya". L'edat és un dels aspectes que han causat més reticències entre l'afició barcelonista a l'hora de valorar el fitxatge de Mathieu.

El seu club actual era el "F. C. Pitjor Fitxatge del Barça", i també li havien canviat els seus sobrenoms habituals, convertits en "paio", "'fumeta'" i "borratxo". Aquesta referència al tabac no va ser l'única, ja que a dins el text, en l'apartat dedicat a la seva trajectòria, s'hi podia llegir que s'havia apoderat del lloc de "fumeta" titular. "Es va veure fum sortint de la banqueta. Tot i tenir només 18 anys, es va fer un lloc en la posició de 'fumeta' titular i va marcar el seu primer gol com a professional contra el Rennes anant borratxo", explicava la Wikipedia.

Andoni Zubizarreta també es va veure afectat per la bretolada, ja que un dels noms que se li donaven al Barça en la modificació de la pàgina era el de "Futbol Club Zubizarreta Dimissió". La pàgina va ser actualitzada al cap de poca estona i es desconeix l'autor d'aquesta desafortunada acció.

Anar al contingut