Rajoy i Fátima Báñez, en el fòrum sobre polítiques d'ocupació que s'ha fet a Madrid.
Rajoy i Fátima Báñez en el fòrum sobre polítiques d'ocupació que s'ha fet a Madrid.
Madrid

Rajoy celebra les dades de l'EPA i creu que mostren el "canvi de cicle" del mercat laboral

El president espanyol atribueix el descens de l'atur a l'estratègia econòmica del seu govern i a "l'enorme esforç" de la societat

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, no ha amagat la satisfacció per les dades de l'última Enquesta de Població Activa (EPA), que indiquen que es torna a crear ocupació neta a l'estat. "Tinguin la total i absoluta certesa que fa moltíssim temps, des que vaig arribar al govern, que esperava poder donar una notícia com aquesta", ha afirmat en la inauguració d'un fòrum econòmic.

Rajoy està convençut que les dades -creació de més de 400.000 llocs de treball nets i descens de l'atur de més de 300.000 persones en el segon trimestre de l'any- indiquen un "canvi de cicle" del mercat laboral. Segons ell, hi ha hagut un "gir de 180 graus".

El president del govern espanyol ha admès que hi ha "molt per fer" perquè l'atur supera el 24%, i el 50% entre els joves, però s'ha mostrat convençut que el canvi de tendència no és conjuntural, sinó "estructural". I ha conclòs que l'evolució és fruit de "l'estratègia de política econòmica en matèria d'ocupació i l'enorme esforç que ha fet la societat".

Anar al contingut