El papa Francesc ha rebut en audiència la dona sudanesa en un acte que no s'havia confirmat. (Foto: EFE)
El papa Francesc ha rebut en audiència la dona sudanesa en un acte que no s'havia confirmat. (Foto: EFE)
Roma

El papa rep la sudanesa condemnada a mort per haver-se convertit al cristianisme

El govern del Sudan acusa la dona de fugir amb papers falsos, després que un tribunal del país africà en va ordenar l'alliberament

RedaccióActualitzat

La dona sudanesa de 27 anys condemnada a mort al seu país per haver-se convertit al cristianisme ha arribat aquest dijous a Roma en un vol especial del govern italià. Mariam Yahya Ibrahim  ha agraït al primer ministre italià Matteo Renzi les gestions fetes per alliberar-la i té previst dirigir-se als Estats Units, on viu el seu marit. El govern del Sudan ha dit que Mariam ha fugit del país amb documentació falsa. El Tribunal d' Apel·lació de Khartum va absoldre la dona i en va ordenar l'alliberament.

Mariam Yahya Ibrahim ha arribat a la base aèria de Ciampino a primera hora del matí, amb els seus dos fills, i acompanyada del viceministre d'Exteriors, Lapo Pistelli. El viceministre havia declarat que la jove sudanesa i la seva família "tindran aquests dies una trobada important", i poc després s'ha desvelat el misteri quan han tingut una audiència amb el papa Francesc.

En la trobada, el papa li ha agraït el seu "testimoni de fe" i han parlat del futur de la dona sudanesa. Al seu torn, Mariam Yahya Ibrahim ha agraït al pontífex la seva "proximitat, les oracions i el suport de l'església en el seu alliberament".

La dona, la van condemnar a mort per haver-se convertit al cristianisme quan estava embarassada de vuit mesos, però un tribunal d'apel·lacions va decidir anul·lar la sentència. L'endemà del seu alliberament, va ser detinguda a l'Aeroport de Khartum al costat del seu marit i els seus dos fills quan intentava abandonar el país. Quan la van tornar a posar en llibertat, Mariam es va refugiar a l'ambaixada dels Estats Units.

Aquest cas és una de les qüestions que el primer ministre italià, Matteo Renzi, va plantejar en el seu discurs d'inauguració del semestre de presidència italiana de la Unió Europea, en què va remarcar que Europa havia d'actuar per resoldre els problemes d'aquesta dona sudanesa i el segrest de les nenes segrestades per Boko Haram a Nigèria. "Si no hi ha una reacció europea, no podem sentir-nos dignes d'anomenar-nos Europa", va assegurar llavors Renzi.

Anar al contingut