cartell, mercè, mercè 2014, barcelona, Festa Major Barcelona, festes, Gispert,
Cartell de la Mercè 2014 realitzada per l'artista Ignasi Aballí.
Barcelona.

La Mercè 2014 ja té pregonera i cartell

La pregonera d'aquest any serà Núria Gispert, el cartell és obra de l'artista Ignasi Aballí i la ciutat convidada és Estocolm.

RedaccióActualitzat

La Mercè 2014 escalfa motors, aquest dijous s'ha presentat la pregonera de la festa Major i el cartell de les festes i un avenç d'algunes de les línies de la programació de la festa més popular de Barcelona que començarà el divendres 19 de setembre i finalitzarà el dimecres 24.

El pregó anirà a càrrec de Núria Gispert, personalitat emblemàtica del món de la solidaritat i la cooperació de la ciutat. La exconsellera de l'Ajuntament i expresidenta de la ONG Càritas, serà la pregonera que representa la vessant més social de Barcelona.

El cartell d'enguany és obra de l'artista polivalent Ignasi Aballí, el seu treball en diversos materials i disciplines artístiques, s'ha exposat a tot el món i ha participat en diverses mostres internacionals. En el cartell s'hi veu una foto de dues bombolles de sabó que reflecteixen el terra i el cel de la ciutat. El mateix artista ha explicat que "representa la Barcelona més innovadora i creativa, les bombolles de sabó, representen la festa i allò efímer en el temps, i un reflex i recollida de l'entorn. Sobre el text del cartell "2014 mercès!", Aballí afirma que és un agraïment als ciutadans.

La Mercè 2014 tindrà programats un total de 600 activitats i espectacles, potenciarà el Festival Mercè Arts de Carrer (MAC), i pretén convertir-se en l'aparador dels artistes locals, tant per aquells més consolidats en l'escena com pels emergents. Les seus del MAC seran el Parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc. A més, com cada any comptarà amb les cites habituals, el Correfoc, la Carrossa, la Cursa de la Mercè, el BAM i el Mercè Música, que fa un parell de dies va presentar un avançament de la programació.

El Piromusical d'aquest any tancarà la festa major i també els actes del Tricentenari BCN, amb una proposta artística dirigida per Lluís Danés i amb música de Xavi Losas, composada expressament per l'acte pirotècnic.  

La ciutat convidada és Estocolm, en una mena d'acord d'intercanvi cultural  ja que Barcelona serà present aquest mes d'agost al Stockholms Kulturfestival, que permetrà conèixer de primera mà l'escena en arts de carrer, circ, dansa i música de les dues ciutats.

Anar al contingut