Beit Hanoun

Almenys 17 morts i 200 ferits en l'atac a una escola de l'ONU al nord de Gaza

També hi hauria al voltant de 200 ferits. És la segona vegada en tres dies que s'ataca aquest escola

RedaccióActualitzat

Almenys 17 persones, algunes de les quals són nens, haurien mort en l'atac a un recinte que acull una escola de l'ONU a Beit Hanoun, al nord de la franja de Gaza. A l'edifici, s'hi refugiaven uns 1.500 palestins dels bombardejos de l'exèrcit israelià; uns bombardejos que ja han provocat més de 750 palestins morts, la majoria civils, i uns 140.000 desplaçats.

Hi hauria al voltant de 200 ferits entre civils i treballadors de l'ONU, segons han informat fonts sanitàries oficials i el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que ha condemnat enèrgicament l'atac. La xifra de víctimes mortals podria augmentar, ja que molts dels ferits estan en estat greu. Les víctimes s'han traslladat a diversos centres mèdics de Beit Hanoun i a l'hospital de Shifa, a la ciutat de Gaza.

Laila al-Shinbari, una dona que era a l'escola quan ha estat bombardejada, ha dit a l'agència Reuters que les famílies s'havien reunit al pati esperant ser evacuats en un comboi de la Creu Roja. "Tots ens vam asseure en un mateix lloc, quan de sobte quatre projectils ens van caure a sobre... Hi havia cossos per terra, sang i crits. El meu fill és mort i tots els meus parents estan ferits, incloent-hi els meus altres fills", afirmava Al-Shinbari, afectada.

És la segona vegada que s'ataca aquest escola de l'URNWA, l'agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins. Fa tres dies ja ho va fer, però llavors no va causar víctimes perquè poc abans va ser desallotjada. Ara, l'exèrcit hebreu hi ha disparat projectils d'artilleria a tan sols uns quilòmetres de distància. Molts dels desplaçats palestins busquen refugi en els edificis gestionats per l'Organisme d'Obres Públiques Refugiats de l'ONU (UNRWA), aquest és el quart atac a un centre gestionat per l'ONU que s'ha vist afectat pels combats des que va començar l'operació israeliana el 8 de juliol.

Israel ha dit que les seves tropes estaven compromeses en un combat a la zona amb homes armats de Hamas, ha promès que investigarà la tragèdia però no descarta que es tracti d'un coet disparat pels combatents de Hamas. Lluny d'un alto el foc, les operacions militars es mantenen, sobretot contra els túnels que comuniquen els dos costats de la frontera amb Israel i que utilitzen les milícies palestines de Hamas.

Al nord de la Franja, les poblacions afectades directament pels combats han quedat paralitzades. Les botigues no han obert aquests últims dies i només es veu algun moviment de ciutadans quan s'aturen els bombardejos de l'aviació i l'artilleria israelianes.

Un mort i tres ferits en una multitudinària manifestació a Ramallah

Almenys una persona ha mort i tres més han resultat ferides durant una multitudinària manifestació de protesta a Ramallah contra el "genocidi a Gaza" i per demostrar la solidaritat i la unitat dels palestins. Dos dels ferits han rebut trets al cap a prop de la zona de control de Qalandia i han hagut de ser ingressats a l'hospital en estat greu, segons l'agència de notícies palestina Wafa.

La protesta ha estat convocada a través de les xarxes socials i a les mesquites en una nit especial per al calendari musulmà: l'anomenada "nit del destí", en la qual l'Alcorà va ser revelat.

Manifestacions similars han tingut lloc a ciutats com Nazaret, a Israel, però amb majoria àrabe. També a les localitats cisjordanes de Nablús, Betlem i Tulkarem, on almenys deu persones han resultat ferides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut