L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. (Foto: ACN)
L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. (Foto: ACN)
Barcelona

Imputats bona part dels càrrecs que haurien cobrat dietes irregulars de la Federació de Municipis

L'excepció són els tres càrrecs que són diputats, que només poden ser imputats pel TSJC o el Suprem.

RedaccióActualitzat

La jutge de Sabadell que investiga el "cas Mercuri" ha imputat bona part dels 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que haurien cobrat dietes suposadament irregulars entre el 2011 i el 2012. L'excepció són els tres alcaldes que, com a diputats, tenen la condició d'aforats i només poden ser imputats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o el Suprem. És el cas de Teresa Jordà, exalcaldessa de Ripoll i diputada d'ERC al Congrés; Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i diputat del PP al Parlament; i Carles Pellicer, alcalde Reus i diputat de CiU a la mateix cambra.

Quan va esclatar el cas, els alcaldes afectats, de tots els colors polítics, ja es van mostrar convençuts que no havien comès cap il·legalitat i la majoria van decidir retornar els diners.

Alguns dels alcaldes afectats, com el de Mataró, Joan Mora, ja han expressat el seu disgust per la imputació i han assegurat que demostraran que no han comès cap irregularitat.

Fa unes setmanes, va transcendir un informe policial que acusava l'expresident de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, de promoure un sistema de cobrament de sobresous camuflats -entre 800 i 24.000 euros anuals-, segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l'organigrama de l'entitat i no segons les dietes efectivament generades en desplaçaments o àpats. Després del ressò d'aquesta informació, Bustos va anunciar que deixava la política, va reiterar la seva innocència i es va declarar víctima d'una persecució.

Arran del cas, també hi va haver un relleu a la secretaria general de l'FMC i van dimitir càrrecs de CiU d'aquest organisme.

Anar al contingut