Barcelona

Josep Rull substitueix Oriol Pujol al capdavant de Convergència Democràtic

Rull substitueix Oriol Pujol al capdavant de Convergència Democràtica i assumeix la coordinació de la nova "direcció col·legiada" del partit, que tindrà com a portaveu Mercè Conesa

RedaccióActualitzat

Josep Rull serà el nou número 2 de Convergència Democràtica de Catalunya. Així ho ha anunciat Artur Mas, president de la formació, en una roda de premsa després d'una executiva en què s'ha reestructurat la direcció després de la renúncia definitiva d'Oriol Pujol a la secretaria general del partit.

Rull era fins ara secretari d'Organització, i Mas ha considerat lògic que assumeixi la coordinació del que ha anomenat una "organització col·legiada" que a partir d'ara tindrà Convergència. D'aquesta manera, desapareix el càrrec de la secretaria general.

L'altra gran novetat en la nova estructura directiva de CDC, que formen deu persones, és el càrrec de portaveu, que ocuparà l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa.

Al nou comitè de direcció també hi haurà Lluís Coromines, a qui Mas delega la responsabilitat de l'organització de les eleccions municipals del 2015. Coromines també serà secretari general adjunt de la federació de CiU, càrrec que fins ara requeia en Xavier Trias, que tot i això, continuarà formant part del comitè de direcció.

Francesc Homs també en continuarà formant part, amb les mateixes funcions que ja tenia. També hi haurà Jordi Turull, president i portaveu del grup parlamentari; Pere Macias, el representant de Convergència al Congrés dels Diputats; Francesc Sánchez, coordinador de règim intern i comunicació, Irene Rigau i Meritxell Borràs.

El president Artur Mas ha justificat els canvis per posar Convergència al servei del país i del procés sobiranista:

"L'encàrrec no és resituar el partit, sinó, sobretot, estar al servei del país", ha dit Mas, que ha afegit que  es tracta d'"encarar tota la nova etapa, tots els reptes de país a partir del setembre, que seran molt importants". "Convergència, com a principal partit d'aquest país, ha d'estar a l'altura d'aquestes circumstàncies", ha conclòs.

Oriol Pujol va plegar definitivament el 15 de juliol, tot i que des del març del 2013 n'havia delegat les funcions arran de la seva imputació en el "cas ITV". De manera interina assumien aquesta responsabilitat Josep Rull i Lluís Corominas.

El nou organigrama de CDC sortit de la reunió de l'executiva serà ratificat en un consell nacional el 6 de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut