Jerusalem

Cinc palestins morts a Cisjordània en una jornada de protestes contra l'ofensiva israeliana a Gaza.

La violència s'ha estès ha Cisjordània, on hi ha hagut cinc morts i desenses de ferits

RedaccióActualitzat

La mort d'almenys disset persones, la majoria dones i nens, en el bombardeig d'una escola de l'ONU a Gaza aquest dijous ha crispat els ànims i ha estès la violència a Cisjordània, on hi ha hagut manifestacions i enfrontaments en diverses ciutats. A Ramallah, milers de joves han anat fins al punt fronterer amb Israel per protestar. Hi hauria almenys cinc morts i desenes de ferits. A Jerusalem, joves palestins s'han enfrontat amb els soldats.

L'ONU intentarà accedir avui a la seva escola, en què també van resultar ferides 200 persones, molts dels quals eren nens que estaven refugiats a l'edifici. Entre les víctimes, però, també hi ha personal de l'ONU.

L'ONU no confirma l'autoria

A Gaza, diuen que l'atac venia d'Israel, mentre que l'exèrcit israelià assegura que han obert una investigació i que Hamas ha llançat coets just en aquella àrea. L'ONU, però, no acusa fermament del bombardeig ni Israel ni Hamas.

"A  hores d'ara, no ho sabem, i no puc verificar qui va atacar el complex. M'agradaria ser molt clar en això. No ho sabem. Per descomptat obtindrem més informació. Però, sigui qui sigui l'autor, és un fet que evidentment condemna el secretari general", ha assegurat Farhan Haq, portaveu de l'ONU.

Mentrestant, en 18 dies des que va començar l'operació militar d'Israel, ja han mort més de 800 palestins i el nombre de ferits supera els 5.000.

Israel dóna per mort un altre soldat seu

Les baixes d'aquest conflicte es van acumulant i aquest divendres s'ha sabut que el soldat desaparegut el dia 20 d'aquest mes va morir en una operació militar. Hamàs havia anunciat que havia capturat un soldat israelià i va donar a conèixer el seu nom i la seva identitat. Segons Israel, aquestes dades eren correctes. Ara, s'ha confirmat que Oron Shaul va morir durant l'acció. El seu cos, però, encara no l'han recuperat.

Manifestacions a la resta del món contra Israel

Coincidint amb l'últim divendres de ramadà, s'ha viscut, doncs, un dia d'ira palestina que ha estat secundada a molts països àrabs i més enllà del Pròxim Orient.
Des d'actes de partits xiïtes, com Hezbollah, al Líban, fins a multitudinàries manifestacions a diverses capitals europees, com per exemple a Berlín
.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut