Dissabte d'estiu moderat per les tempestes

Dissabte recuperarem les constants vitals de l'estiu, després d'un divendres molt mogut. Tot i això, la inestabilitat no marxarà del tot i esperem una nova tongada de tempestes. Les temperatures diürnes es recuperaran una mica en general.

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana començarà amb una certa inestabilitat, no tanta com divendres, però la suficient per generar nous ruixats i tempestes. La situació atmosfèrica no s'acaba de definir a la superfície, mentre que l'aire fred es retira una mica a les capes altes. Tot plegat portarà un dia amb una mica de tot, d'estiu moderat per les tempestes.

Tempestes menys abundants

L'inici del dia estarà marcat per la nuvolositat residual, més abundant cap als dos extrems del país, i fins i tot amb risc d'alguna gotellada matinal cap al nord. També hi haurà grans clarianes, per exemple a tota la línia de la costa. A partir del migdia, la nuvolositat d'evolució tornarà a guanyar terreny. Les tempestes es reactivaran al Pirineu, prepirineu i punts del nord-est. També esperem alguns ruixats que podrien fregar l'entorn dels Ports de Tortosa. A la resta del país, pot escapar-se alguna tempesta anàrquica i puntual, però serà molt menys probable. El cel quedarà més variable a última hora per les restes de les tempestes de tarda.

Al País Valencià, esperem noves tempestes al voltant de la comarca dels Ports de Castelló. A la resta, núvols i clarianes. A les Balears també esperem alguns núvols, però no pas pluges. Les temperatures màximes seran un pèl més baixes.

I diumenge...

Cap canvi important en la dinàmica atmosfèrica: el temps quedarà condicionat per un nou augment d'aire fred per les capes altes i, per tant, obrirem de nou la porta a les nuvolades de tarda i les tempestes. Tornaran a ser més probables al terç nord, però no descartem alguns fenòmens puntuals a d'altres punts de muntanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut