Diumenge, entre el sol i les tempestes

Diumenge tornarem a estar supeditats a la inestabilitat de les capes altes atmosfèriques. La calor superficial i l'aire fred en altura afavoriran noves tempestes, tot i que les clarianes dominaran al matí a molts indrets del país. La calor continuarà força moderada.

RedaccióActualitzat

Diumenge s'escriurà un nou capítol de la història d'aquest estiu a mig gas, d'estones de sol, calor moderada i nuvolades de tarda, amb porta oberta a les tempestes. Un panorama més típic de finals d'estiu que no pas del tram central. L'aire fred de les capes altes atmosfèriques continuarà jugant al gat i la rata, entrant i sortint de la vertical de Catalunya, sense permetre que faci net.

Entre el sol i les tempestes

La dinàmica del dia tindrà dues meitats ben diferenciades: una primera part amb alguns restes de núvols i moltes clarianes, a tot estirar amb un cel una mica més tapat de núvols baixos cap a la Vall d'Aran.

El segon tram de la jornada estarà marcat per la nuvolositat d'evolució, que es desenvoluparà principalmen en punts de muntanya: Pirineu, Prepirineu, serralada Transversal, prelitoral i zona dels Ports de Tortosa. Algunes d'aquestes nuvolades derivaran en tempesta, de manera més probable als dos extrems del país, i amb algun ruixat més intens i abundant cap a l'entorn del Ripollès. Les temperatures no canviaran gaire respecte a les de dissabte.

La nuvolositat d'evolució també apareixerà al País Valencià i a les Balears, però els únics fenòmens significatius els esperem a les serralades del nord de Castelló. Les temperatures pujaran a l'interior del País Valencià.

I els pròxims dies...

La tendència es complicarà per a l'inici de la setmana. Dilluns arribarà la cua d'un front de núvols des del nord. El front estarà reforçat per una entrada més forta d'aire fred, que afavorirà que les pluges siguin més abundants i abastin més territori, amb la conseqüent refrescada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut