Un dels llamps de la tempesta, vist des de Llinars del Vallès.
Un dels llamps de la tempesta, vist des de Llinars del Vallès. (Foto: Jordi Pacheco Brutau)
Tarragona

Els Bombers reben 50 avisos en 18 comarques arran de la tempesta elèctrica

El foc de més intensitat s'ha declarat a Veciana, a l'Anoia

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han rebut una cinquantena d'avisos (molts, simultanis) entre les set i les deu del matí arran de la tempesta elèctrica. La majoria d'avisos eren per focs de poca intensitat, i s'han concentrat, sobretot, a les comarques del prelitoral de Tarragona, les Terres de l'Ebre i la Catalunya central.

L'incendi més gran de tots els que hi ha hagut ha estat a Veciana (Anoia). Allà s'ha declarat un foc a les nou del matí en una pallissa situada al quilòmetre sis de la carretera BV-1001. Per extingir-lo ha calgut la intervenció de quatre dotacions terrestres dels Bombers.

Els Bombers han fet durant el matí rutes de seguiment en helicòpter per les zones on s'ha registrat més activitat elèctrica per veure si hi havia cap incendi. Diversos avions sobrevolaran durant el dia les zones amb poca visibilitat.

S'han localitzat focs en divuit comarques. Entre aquestes hi ha l'Alt Camp (als municipis de la Llacuna, la Riba, Vila-rodona, Querol, el Pont d'Armentera i Aiguamúrcia), el Baix Camp (a Riudecols, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Riudecanyes i Arbolí) o l'Anoia (a la Llacuna, Santa Maria de Miralles, el Bruc, Sant Martí de Tous i Veciana, el més gran).

També el Baix Llobregat (a Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat), el Priorat (dos a Falset, un a Cornudella de Montsant i un a Poboleda), el Bages (a Avinyó, Gaià, Castellfollit del Boix i Sant Mateu de Bages) i el Baix Empordà (dos a Castell-Platja d'Aro i un a Santa Cristina d'Aro).

També s'han rebut avisos per la caiguda de llamps al Baix Penedès (tres avisos, dos al Vendrell i un al Montmell), l'Alt Penedès (Mediona i Sant Quintí de Mediona), la Conca de Barberà (Montblanc i el Sarral), el Tarragonès (a Roda de Berà i a la capital, Tarragona), el Maresme (a Alella i Argentona), la Ribera d'Ebre (al municipi de Vinebre), el Baix Ebre (a Tortosa), el Vallès Occidental (a Vacarisses), l'Urgell (a Anglesola), el Solsonès (a Pinell) i, per últim, al municipi de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental.

Anar al contingut