Gossos corrent lliures per un parc
Els gossos hauran d'anar sempre lligats pels carrers de Barcelona
Barcelona

Els gossos hauran d'anar sempre lligats per Barcelona, a excepció d'espais habilitats

La nova ordenança obliga a portar els gossos lligats a la via pública i els autoritza a viatjar en metro si porten corretja i morrió

RedaccióActualitzat

La nova ordenança d'animals de Barcelona entrarà en vigor a partir de l'1 d'octubre després que el ple de l'Ajuntament l'ha aprovat aquest matí amb els vots favorables dels grups de CiU, PSC i UpB, l'abstenció d'ICV i el vot en contra del PP.

L'obligació de portar els gossos lligats al carrer és una de les principals novetats d'aquesta nova normativa sobre la tinença d'animals domèstics. Els animals de companyia hauran d'anar pel carrer lligats sempre per mitjà d'un collar i una corretja o cadena, llevat de les zones especialment habilitades per al lleure dels animals.

Hi haurà una moratòria de divuit mesos abans no es comenci a sancionar els propietaris de gossos que no els portin lligats. En aquest temps, l'Ajuntament ampliarà el nombre de llocs on els animals poden córrer lliurement, que ara és de 103, amb una superfície total de 30.000 metres quadrats. També es definiran espais d'ús compartit a tots els barris, on els propietaris que disposin del carnet de tinença cívica responsable podran portar el gos deslligat en algunes hores.

Gossos al metro

Una altra de les novetats és la possibilitat que els gossos puguin viatjar al metro, sempre lligats i amb morrió, com ja passa a Ferrocarrils de la Generalitat i en altres ciutats europees, com ara Berlín, Amsterdam o Ginebra. No ho podran fer en hores punta o en esdeveniments multitudinaris.

Fins ara, només tenien accés al metro els gossos pigall o els de mida petita i tancats dins d'una gàbia o bossa de transport.

Menys hores sols a casa

Per garantir el benestar dels animals, l'ordenança estableix que els gossos no podran estar lligats més de dues hores o passar-ne més de 12 hores sols a casa. Per a la resta d'animals s'estableix un límit de tres dies sense ningú que els faci companyia a casa. Alguns grups municipals han expressat dubtes sobre la manera de controlar aquests punts.

Espectacles taurins

La nova ordenança amplia la prohibició de fer corrides i espectacles de toros, a la simulació d'espectacles taurins de qualsevol naturalesa sigui quina sigui la seva finalitat.

Respecte als animals de circ, manté la prohibició d'utilitzar animals salvatges en captivitat i deixa oberta la porta a incorporar el que s'aprovi a la llei que està tramitant el Parlament de Catalunya.

Anar al contingut