Sabadell

Els alcaldes del PSC imputats per les dietes irregulars de l'FMC posen el càrrec a disposició

Tretze alcaldes socialistes imputats pel cas de la Federació de Municipis deixen en mans del partit el seu futur

RedaccióActualitzat

Sorpresa entre els alcaldes per la imputació en el cas de presumptes cobraments de sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya. Els alcaldes del PSC parlen de "precipitació judicial", però tot i això ja han fet el pas i han posat els seus càrrecs a disposició del partit.

Són tretze alcaldes del total de quaranta que hi ha imputats. Els alcaldes socialistes han posat els seus càrrecs públics i orgànics a disposició de la direcció nacional del partit, segons informa el PSC a través d'un comunicat.

Els alcaldes imputats del PSC són Xavier Amor (Pineda de Mar), Núria Marín (l'Hospitalet de Llobregat), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona), Miquel Arisa (Centelles), Teo Romero (Santa Margarida de Montbui), Joan Castaño (Sant Celoni), Ana María del Puy del Frago (Barberà del Vallès), Carme García (Rubí), Ana María del Frago (Barberà del Vallès), Esther Pujol (Tiana), Víctor Orrit (Tremp), Estanislau Puig (l'Escala) i Joaquim Balsera (Gavà).

També estan imputats els exalcaldes Manuel Bustos (Sabadell), Iolanda Pineda (Salt), Anna Pagans (Girona), Lluís Miquel Pérez (Reus), Joan Antoni Baron (Mataró), Josep Camprubí Duocastella (Manresa), Jordi Baijet (Sitges), Teresa Ginestar (Mollerussa) i Joan Seguer (Parets del Vallès).

"No s'han considerat tots els elements"

Els socialistes catalans expressen la seva "sorpresa" pel que consideren una "precipitació judicial" i lamenten que no s'hagin tingut en consideració "tots els elements presentats en la fase d'investigació".

L'executiva del PSC defensa que els alcaldes van percebre les "compensacions econòmiques" derivades de les seves funcions a l'FMC amb la convicció que la forma era totalment legal i recorda que ja han dipositat en un únic compte de la federació els diners percebuts davant l'obertura de les investigacions fins que no s'aclareixi la situació.

Els socialistes catalans reivindiquen que els càrrecs públics del seu partit han dedicat "hores i hores de treball", més enllà de la feina dels seus municipis, representant els ajuntaments davant de les administracions. El PSC ha expressat el seu suport i la defensa de "l'absoluta honradesa" de tots els alcaldes electes. 
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut