Barcelona

L'episodi de pluges deixa pluges abundants a Barcelona i interior de Girona, amb registres de fins a 80 mm

La Beguda Alta, amb 80 litres, i Arenys de Munt, amb 71, són dos dels llocs on més ha plogut. Dimarts, les pluges seran més residuals, però encara hi pot haver algun ruixat localment intens i abundant

RedaccióActualitzat

Les comarques de Girona i Barcelona han estat les més regades per l'episodi de tempestes, que ha arribat dilluns amb puntualitat. A primera hora de la tarda han començar els xàfecs a les comarques del nord-est del país, uns ruixats que han refrescat l'ambient. L'Alt i el Baix Empordà, el Maresme, la Selva, Osona i la Garrotxa són algunes de les comarques on ha descarregat amb força. Després d'una treva relativa, s'han reactivat les tempestes al Bages, l'Anoia, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Camp de Tarragona.

Destaquen els 80 litres que s'han recollit a la Beguda Alta, els 71 d'Arenys de Munt, els 60 de Celrà o els 49 de Sant Pol de Mar. Els ruixats intensos, caiguts en pocs minuts, han fet refrescar l'ambient entre 5 i 8 graus de mitjana respecte als valors de diumenge, tret de l'extrem sud del país, on s'han mantingut les temperatures.

La Direcció General d'Emergències ha informat que fins a les 10 del vespre de dilluns s'havien rebut més de 180 trucades al 112 per efectes de la pluja. Hi ha hagut rierades al Maresme, on tot i els avisos alguns cotxes estaven estacionats a les rieres. De cara a aquest dimarts, es recorda el risc que les rieres tornin a desbordar-se.

La majoria d'actuacions dels Bombers han estat per retirar aigua de baixos. També s'ha trencat una claveguera a Arenys de Mar, mentre que a Calella ha aparegut una gran taca marró en el mar com a conseqüència de la gran quantitat de sorra i altres restes que han baixat per la riera.

L'activitat elèctrica de les tempestes ha estat intensa. Des del Meteocat han confirmat que s'han detectat més de 800 llamps núvol-terra.

La matinada i dimarts...

De matinada, les pluges han continuat i els registres han arribat als 48 mm a Sant Vicenç de Torelló o 39 a Medinyà. Per dimarts, el Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per intensitat de pluges a 16 comarques. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d'alerta el Pla INUNCAT. El pronòstic indica que després del pas del front, entraran el mestral, el vent de nord i la tramuntana. Les temperatures baixaran i tindrem ruixats residuals a punts del nord i nord-est.

Pel que fa a l'estat de la mar, durant la matinada i tot dimarts hi haurà onades superiors als 2,5 metres a la costa central i al nord de Girona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut