Tècnics d'Adif supervisant les obres de l'AVE
Tècnics d'Adif supervisant les obres de l'AVE
Madrid

El Comitè d'empresa d'Adif manté la vaga el 31 de juliol i l'1 d'agost

Aquesta protesta de 46 hores coincidirà amb una altra convocada a Renfe els mateixos dies

RedaccióActualitzat

El Comitè d'Empresa d'Adif ha ratificat la vaga convocada els dies 31 de juliol i 1 d'agost, coincidint amb l'operació sortida de les vacances. Hi han votat a favor els sindicats CCOO, CGT, SCF i SF, mentre que la UGT s'ha despenjat. Aquest sindicat ha desconvocat les aturades després d'haver arribat a un acord amb l'empresa. La convocatòria de vaga d'Adif coincideix amb la convocada a Renfe els mateixos dies.

Comissions Obreres manté la protesta perquè no confia en que Adif estigui fent tot el possible per garantir el seu futur com a empresa pública ni la creació de llocs de treball de qualitat. Aquest sindicat insisteix que està obert al diàleg per resoldre els problemes sempre que hi hagi voluntat per part de tothom.

El deu de juliol passat, els sindicats que integren el comitè d'empresa d'Adif van decidir per unanimitat convocar una vaga de 46 hores seguides des de la una de la matinada del 31 de juliol fins les 23.00 de l'1 d'agost. Van advertir que s'estaven plantejant ampliar la protesta.  

El comitè d'empresa va prendre aquesta decisió per la falta de voluntat negociadora de l'empresa sobre la situació dels més de mil treballadors que presten servei al canal de venda, el futur del qual és necessari definir per a una possible, de fet imminent, liberalització.

Els sindicats consideren fonamental l'elaboració d'un pla de recursos humans que inclogui nous incorporacions en una companyia amb un dèficit de més de 5.000 treballadors, i un altre de viabilitat per als serveis logístics, així com la convocatòria d'un procés de mobilitat voluntari i universal.

Anar al contingut