domino, joc, joc de taula, Sevilla, ordenança, normativa, cotxes, multes, prohibirà, PP, PSOE
S'ha aprovat aquest divendres la nova ordenança contra la contaminació acústica.
Sevilla

Sevilla prohibeix jugar al dòmino a les terrasses

Sevilla ha aprovat una ordenança contra la contaminació acústica que multarà els que beguin o mengin drets a l'exterior dels bars o facin rodar barrils de cervesa per terra.

RedaccióActualitzat

La prohibició de jugar al dòmino o als daus a les terrasses dels bars és una de les noves normatives que ha imposat l'Ajuntament de Sevilla en l'ordenança contra la contaminació acústica, sorolls i vibracions que s'ha aprovat aquest divendres.

Aquesta ordenança ha estat ratificada amb la majoria del PP, un any després d'haver estat rebutjada pel PSOE i IULV-CA. Entre les noves normes, s'inclou la prohibició de beure i menjar dret als espais exteriors dels bars, les acceleracions innecessàries de vehicles, fer rodar per terra barrils de cervesa o disposar d'aparells de televisió a les terrasses, entre d'altres.

En canvi s'autoritza a les germandats "rocieras" que llancin coets de 9.00 a 23.00 durant la romeries o l'establiment de bars musicals i discoteques a edificis tocants a les vivendes, sempre que no comparteixin la mateixa parcel·la cadastral, una novetat que ha causat un gran rebuig per part de la Plataforma pel Dret al Descans.

Les agrupacions municipals de l'oposició, associacions de veïns i afectats pel soroll han presentat milers d'al·legacions; segons el PP, un 40% han estat estimades, fet que desmenteixen el PSOE i IU.

Respecte a la mesura aprovada, l'oposició ha acusat el govern municipal de legislar sense consens, de retrocedir sobre la normativa anterior i d'agreujar encara més un problema que fa anys que no se soluciona. Consideren, a més, que no hi ha prou mitjans perquè les autoritats puguin fer complir la normativa, perquè els inspectors de medi ambient no fan torns de nit, i la Policia no té els instruments necessaris per mesurar els nivell de soroll.

Per la seva part, la Delegació de Medi Ambient del govern defensa que la normativa comptabilitza el desenvolupament econòmic de la ciutat amb dret al descans dels veïns, i que l'ordenança es basa en la legislació autonòmica.
Anar al contingut