Madrid

Chacón, Navarro i Meritxell Batet representaran el PSC en la nova executiva de Pedro Sánchez

L'exministra Carme Chacón, l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro i la diputada al Congrés Meritxell Batet representaran els socialistes catalans en la nova executiva federal del PSOE de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

L'exministra Carme Chacón, l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro i la diputada al Congrés Meritxell Batet representaran els socialistes catalans en la nova executiva federal del PSOE de Pedro Sánchez.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat que aquest seran els tres noms que portaran la veu del socialisme català a Madrid.

En declaracions a l'hotel Auditorium, on se celebra el congrés federal extraordinari del PSOE, Iceta ha dit que per als socialistes de Catalunya és un "motiu de satisfacció perquè són tres companys molt compromesos amb el model federal".

Encara no és oficial, però tot apunta que Chacón serà la responsable de Política Internacional i "Think-tank". Batet, que va donar suport a la candidatura de Madina, s'encarregarà de l'àrea d'Estudis i Programes, i Pere Navarro s'incorporarà a l'executiva com a vocal.

Borrell, al Comitè Federal

El PSC ha aprovat que l'expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, encapçali la llista dels 18 representants del partit en el Comitè Federal del PSOE, el màxim òrgan del partit entre congressos. 

La resta de la llista la formen Teresa Cunillera, José Zaragoza, Esperanza Esteve, Román Ruiz, Silvia Paneque, Antonio Balmón, Nuria Marín, Josep Ayuso, Susana Mérida, Gabi García, Sara Jaurrieta, Manuel Brinquis, Helena Arribas, Xiabier Sabaté, Conxita Campy, Joan Sabaté y Lluïsa Moreta

Pedro Sánchez, proclamat per aclamació

El congrés extraordinari que fa aquest cap de setmana el PSOE a Madrid ha ratificat Pedro Sánchez com a nou secretari general per aclamació. La trobada també ha de configurar la nova executiva. A banda dels catalans, hi ha alguns noms ja s'han fet públics les últimes hores.

La presidència de la nova executiva federal serà per a una dona per primer cop en la història del partit. Sonava el nom de Susana Díaz, la presidenta andalusa, però finalment serà l'exconsellera de Benestar d'aquella comunitat, Micaela Navarro. Sembla probable, però, que Díaz també tingui algun càrrec en l'executiva.

El número 2 del partit serà César Luena, líder dels socialistes de la Rioja. L'exlehendakari Patxi López pot tenir un paper en la futura direcció del partit. Tampoc es descarta l'entrada dels sectors pròxims als perdedors de la secretaria general, Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tapias.

Aquest dissabte s'ha sabut que el madrileny Pedro Zerolo serà secretari de Moviments Socials en la nova Comissió executiva Federal.

L'organigrama final de la direcció del Partit Socialista es completarà al llarg del cap de setmana en el congrés que té per lema "Canviant el PSOE, canviant Espanya".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut