Miquel Iceta al congrés del PSOE a Madrid.
Miquel Iceta al congrés del PSOE a Madrid.
Madrid

El PSC, "profundament decebut" per la confessió de Jordi Pujol, reclama explicacions

El primer secretari dels socialistes parla de "profunda decepció" per les revelacions de l'herència no declarada de Pujol

RedaccióActualitzat

Decepció i explicacions. Aquesta és la reacció del PSC a la confessió de Jordi Pujol, que ha admès que va tenir durant anys diners d'una herència sense declarar a l'estranger.

Des del congrés extraordinari del PSOE a Madrid, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha mostrat una "profunda decepció" per la revelació de l'expresident de la Generalitat.

Iceta ha assegurat que se sent decebut perquè una persona que ha tingut "responsabilitats tan importants hagi produït un engany, una il·lusió fiscal d'aquestes característiques".

"No sempre els que ens dediquem a la política estem a l'altura del que els ciutadans requereixen i demanden."

Ha recordat que als polítics se'ls exigeix "amb justícia" que la seva conducta sigui exemplar i estigui "fora de tot dubte", i ha recalcat que els catalans trigaran a recuperar-se d'"una decepció molt important". En aquest sentit, ha assenyalat que una revelació com aquesta deteriora la imatge de la política.

Preguntat sobre si aquesta circumstància pot influir en el procés sobiranista, Iceta ha assegurat que influirà "no només en el procés" sinó també "en la política en general".

Explicacions "per a milions de catalans"

L'exministra Carme Chacón també ha parlat des de Madrid i ha reclamat avui explicacions a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol davant la "gravetat" de la seva confessió.

Chacón creu que Pujol deu una explicació a "milions de catalans". L'exministra considera que la "breu" nota de Pujol no és suficient davant la "gravetat" del que ha passat.

Anar al contingut