Drone.
Drone.
Barcelona

El cos de Bombers de la Generalitat tindrà "drones" per a la campanya d'incendis 2015

Diversos centres universitaris i tecnològics catalans els prepararan perquè puguin fer vigilància nocturna d'incendis forestals o buscar persones desaparegudes

RedaccióActualitzat

La Direcció General d'Extinció, Prevenció d'Incendis i Salvaments preveu dotar el cos de Bombers d'avions no tripulats, els anomenats "drones".

Diversos centres universitaris i tecnològics catalans els prepararan perquè puguin fer vigilància nocturna d'incendis forestals o buscar persones desaparegudes.

Aquests "drones" està previst que s'incorporin a la campanya d'incendis del 2015. El director general, Ramon Parés, confia a tenir-ne d'enllestits l'estiu que ve:

"El que volem és trobar l'aplicatiu d'imatge i informàtic que ens permeti tenir informació a les hores que els nostres mitjans aeris, per raons de seguretat, no poden volar, aleshores podem fer servir 'drones'. Aquesta és una de les línies de treball però en tenim d'altres a nivell de recerca de persones..."

Parés també ha justificat el tancament de torres de guaita, que ha estat denunciat pels sindicats.

Parés assegura que actualment la majoria d'avisos els donen els ciutadans que truquen al 112 quan hi ha un incendi i que només s'han suprimit torres en zones que queden cobertes des d'altres torres o en punts on no hi ha hagut avisos en els últims anys.

Els mitjans i els efectius actuals són suficients, segons Parés, que surt així al pas de les crítiques dels sindicats. Admet que no es cobreixen les jubilacions, que hi ha parcs en mal estat i material pendent de renovar, però no ho troba motiu suficient per a la vaga.

Sobre la campanya forestal actual, el director general ha defensat que els Bombers disposen de prou personal per fer les intervencions en els incendis, ja que disposen de 35 mitjans aeris, 800 vehicles i 6.000 efectius.

Pel que fa a l'incendi d'Horta de Sant Joan, del 2009 en què van morir cinc efectius dels Bombers, Parés ha demanat "mirar endavant i deixar de buscar culpables."

 

 

Anar al contingut