Barcelona

Rull demana a Jordi Pujol que reflexioni sobre el seu paper a Convergència

Rull creu que Jordi Pujol ha de comparèixer davant la justícia i ha de prendre les decisions que consideri oportunes sobre el seu paper a CDC "per enfortir el projecte que ell va crear"

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol hauria de reflexionar sobre si ha de comparèixer davant de CDC després de confessar que ha ocultat a l'estranger durant més de 30 anys l'herència del seu pare. Així ho considera el número 2 del partit, Josep Rull.

En una entrevista a RAC1, el futur coordinador general de Convergència ha deixat entreveure que Jordi Pujol hauria de fer un pas enrere en la seva representativitat al partit.

"Hauria de prendre les decisions en relació amb Convergència justament per enfortir aquell projecte que ell va crear."

Rull considera lògic que l'expresident de la Generalitat comparegui davant la justícia i regularitzi la situació de l'herència amb l'Agència Tributària.

El millor moment?

Josep Rull ha assenyalat que la notícia ha despertat "tristesa", "consternació" i "impacte important" en el si de la formació.

El número 2 "in pectore" ha explicat que va tenir coneixement del comunicat de Jordi Pujol "un quart d'hora abans" que es fes públic, i assegura que al matí, quan s'anunciava la nova direcció de Convergència, no en tenia cap notícia.

"Ha escollit el dia que ell considerava que devia fer-ho públic."

Sobre la nova etapa que vol iniciar Convergència, Rull ho ha desvinculat d'un procés de "despujolització": "Volem posar en valor el que és CDC i ho plantegem en positiu. Farem coses noves."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut